Gürcü konsolostan teşekkür

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Artvin'in Arhavi ilçesinde dün sabah meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasının ardından kendilerine gösterilen ilgi ve özverili çalışmalar nedeniyle T

Gürcü konsolostan teşekkür

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Artvin'in Arhavi ilçesinde dün sabah meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasının ardından kendilerine gösterilen ilgi ve özverili çalışmalar nedeniyle Türk makamlarına teşekkür etti.

İstanbul-Tiflis seferini yapan ve çoğunluğu Gürcistan vatandaşlarından oluşan yolcuları taşıyan özel bir firmaya ait otobüsün önceki gün Artvin'in Arhavi ilçesinde yaptığı kazayla ilgili açıklamalarda bulunan Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, kazada 3'ü Gürcü, biri de Azeri vatandaşı olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Kazada yaralanan Gürcü vatandaşların tedavilerinin Gürcistan'da sürdüğünü belirten Mikatsadze, kaza sonrası gösterilen ilgi dolayısıyla Türk makamlarına teşekkür etti.
Kaza sonrası bürokratik işlemlerin kaldırılarak yaralıların en kısa sürede Gürcistan'a nakledilmesinin sağlandığını dile getiren Mikatsadze, "Kazada yaralananları dün ambulanslarla Gürcistan'a naklettik.

Rize, Artvin ve Arhavi ilçesindeki resmi makamlar, yerel yönetimler, emniyet ve sağlık personeli başta olmak üzere bürokrasiyi kaldırarak işlemlerin hızlı bir şekilde halledilmesini sağlayan herkese Gürcistan hükümeti adına çok teşekkür ediyorum. Eğer bu özverili ve hızlı çalışma olmasaydı yaralı vatandaşlarımızı Gürcistan'a nakledemezdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Adeta dost ve kardeş bir ülkenin, komşu bir ülkeye nasıl yardım edileceğinin en güzel örneğini sergilediler. Böylesine üzüntü verici bir olayda gösterilen ilgi bizleri sevindirmiş, acımızı azaltmıştır" dedi.

"İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞAMAYIZ"
Kaza yapan otobüste Gürcülerin yanı sıra İsrail, Ermenistan ve Azerbaycan uyrukluların da bulunduğunu kaydeden Mikatsadze, "Kazanın ardından herkese Türk vatandaşı gibi davranıldı ve hiçbir ayrıma gidilmedi. Herkes insan olarak kabul edildi. Keşke her yerde ve her zaman böyle olsa. İnşallah bir daha böyle acıları yaşamayız. Biz bu ülkede kendimizi güçlü ve güvende hissediyoruz. Çünkü Türkiye'de çözülemeyecek hiçbir sorunumuzun olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

Kazada Khatuna Bakhturidze (31), Ketevan Tsiklauri (47) ve Patima Askarova (28) isimli 3 Gürcü vatandaşı ile Vagıf İsmailov (41) isimli Azeri uyruklu bir şahsın hayatını kaybettiğini belirten Mikatsadze, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazelerin bugün Gürcistan'a gönderileceğini ifade etti.

Kazada ölen ve yaralanan vatandaşlarının kanuni haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Mikatsadze, yaralıların tedavi masraflarının ilgili seyahat firmasından talep edileceğini söyledi.

Daha önce de benzer 3 kazanın yaşandığını hatırlatan Başkonsolos Avtandil Mikatsadze, seyahat şirketleriyle ilgili yeterli denetim yapılıp yapılmadığı ile verilen hizmetin kalitesi hususunda ciddi şüphelerinin olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Türk tarafının ne şekilde kontrol ve denetim yaptığını bilmiyorum. Otobüs yola çıkmadan önce teknik açıdan kontrol ediliyor mu, sürücünün profesyonelliğine bakılıyor mu bilmiyorum. Ama bu konuda ciddi şüphelerimiz var. Kontrollerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önceki 3 kaza da otobüsteki teknik problemler ve sürücü hatalarından kaynaklanmıştı.

Gürcistan Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bir denetleme kurulu var. Herhalde bu kazanın ardından gerekli incelemeler yapılarak gerekli taleplerde bulunulacaktır. Biz vatandaşlarımızın kanuni haklarını, savcılık soruşturması tamamlanıp rapor hazırlandıktan sonra gerekli prosedürler doğrultusunda arayacağız. Biz resmi olarak şu anda herhangi bir girişimde bulunmadık ama kazada ölenlerin yakınları veya yaralananların şikayetleri olabilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel