Gürcü hırsızlar yakalandı!

Trabzon’da iki gürcü uyruklu hırsız girdikleri mağazanın alarm okuyucusunu çalarak başka mağazaları soymayı planlarken suçüstü yakalandılar.

Trabzon’da iki gürcü uyruklu hırsız girdikleri mağazanın alarm okuyucusunu çalarak başka mağazaları soymayı planlarken suçüstü yakalandılar.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerine bağlı Güven Timleri ve Taksim Karakol Amirliği’nin ortaklaşa düzenlediği çalışma sonucu dün saat 13:10 sıralarında bir alışveriş merkezindeki iki gürcü hırsız önce bir süre iş yerini kolaçan ettiler.

Daha sonra hırsızlardan bir tanesi kasanın yanına gelerek buradaki çakmaklarla ilgilenmeye başladı. Bir süre sonra gözüne kasanın yanında duran ürünlerin üzerinde

bulunan alarmları sökmeye yarayan aparatı kestiren hırsız, bir diğer arkadaşının yanına gelerek perdeleme yapmasını fırsat bilip alarm okuyucuyu alarak işyerinden çıkarak ayrı ayrı istikametlere doğru kaçmaya başladılar.

Daha sonra iş yeri çalışanlarının alarm okuyucuyu bulamaması üzerine yaptıkları güvenlik kamerası incelemesinde gördükleri olay üzerine polise iki kişiyi şikayet ettiler. Ardından polisin eşkaller üzerinde yaptığı çalışmada Avdadil Nurmanidze ve Avdadil Prisiazhnikovi isimli iki Gürcü hırsız Trabzon’da bir AVM’de bazı mağazaları gezdiği esnada yakalandı.

Emniyetteki sorgulamaları sırasında hırsızların bu cihaz sayesinde özellikle bir çok giyim mağazasında bulanan ürünler üzerindeki alarmları rahatlıkla sökerek oradan bir çok sayıda eşya çalmayı planladıkları öğrenildi.

Hırsızların daha önceden de bir çok işyerinden cep telefonu ve bilgisayar çaldıkları tespit edildi.

Gürcü hırsızlar emniyetteki işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesinde hakim karşısına çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel