Gümüşhane Bütünlemeye Kaldı

Gümüşhane Valisi Salihoğlu, okul müdürü, mili eğitim müdürü, kaymakam olmanın sorumluluk taşıdığını ifade ederek "Bu makamlar, misafir ağırlamak, çay, kahve içme yeri değildir." dedi.OKS ve ÖSS sonuçlarının değerlendirildiği toplantı Gümüşhane Valisi Enve

Gümüşhane Bütünlemeye Kaldı

Gümüşhane Valisi Salihoğlu, okul müdürü, mili eğitim müdürü, kaymakam olmanın sorumluluk taşıdığını ifade ederek "Bu makamlar, misafir ağırlamak, çay, kahve içme yeri değildir." dedi.

OKS ve ÖSS sonuçlarının değerlendirildiği toplantı Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun başkanlığında Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Soner Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, OKS ve ÖSS' de alınan sonuçları değerlendirerek, Gümüşhane'nin bütünlemeye kaldığını ifade etti.

Vali Salihoğlu konuşmasında şunları söyledi: "İlimizde 12 yatılı ilköğretim bölge okulu var. Bu okullara devletin bunca harcamasına rağmen il ortalamasının 25 puan altında kalması düşündürücüdür. YİBO' ların geride kalması önemli bir sorundur. İyi binalar yapmakla, duvarlarını parlak boyalarla boyamakla ortaya iyi eğitim çıkmıyor. Zarfa değil, zarflanmışa bakacaksınız.

YİBO müdürlerini, il ve ilçe milli eğitim müdürlerini, kaymakamları uyarıyorum, bu konu çok önemli bir konudur. YİBO'ların başarı düzeyi mutlaka yükseltilmelidir. Evinize ne kadar dikkat ediyorsan, YİBO'lara da aynı dikkat ve özeni göstereceksiniz. Öğretmenler Gümüşhane'yi bir istasyon olarak kullanmayacaklar. Bazı öğretmenler, Gümüşhane'yi istasyon olarak kullanıyor. Kamu görevlilerinin isteklerine göre devlet yönetilmez. Onların isteklerine göre yönetmeye kalkışırsak işte bu sonucu alır ve bütünlemeye kalırız.

Bir meslek alanında hizmet veren bir kişi hizmet verdiği alanın yükseltilmesi, geliştirilmesi, zenginleştirilmesi için gayret sarf etmek zorundadır. Ortalama üzerinde olan öğrenci sayımız çok az. Okuldaki öğrencimizi tanımamış. Bazı okullarımızdaki okul müdürü, öğretmen okuldaki öğrenciyi iyi tanımalıyız. Öğrencilerimiz okulda deneme sınavının ne zaman yapıldığını bilmiyor. Velilerimiz de çocuklarına sahip çıkmıyor.

Elimizdeki verileri bilmeden geleceği planlamamız mümkün değildir. Elimizdeki imkan ve kabiliyetleri bilmeden gelecek için strateji belirleyemeyiz. O nedenle gerekli bilgi ve grafikleri tüm okullar zamanında yapmalıdır. Bir çalışma planı oluşturulmalıdır. Başarı puan ortalamamızı yükseltmemiz gereklidir. Bu konuda en önemli sorumluluk okul müdürlerine ve öğrenci velilerine düşüyor."

MAKAMLAR DİNLENME YERİ DEĞİL
Vali Salihoğlu, "Okullarda kurslar açmak zorundayız. Mazeret üretmek çok kolay iştir. Başarı sağlamak ise zordur. Okul müdürü olmak, milli eğitim müdürü olmak, kaymakam olmak önemli görevlerdir, sorumluluk taşır. Ama bu makamlar, misafir ağırlama yeri, çay ve kahve içme yeri değildir.

Bu makamlarda sistemli, planlı çalışamıyorsak bu işleri yapmamak lazım. Ben, bu görevleri yapan insanların görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını düşünüyorum. Bu makamlarda oturanlar başarmak zorundadırlar.Gümüşhane'nin hedefi Türkiye'de ilk 30 içerisine girmektir. Bu yıl yapılan OKS ve ÖSS' de bütünlemeye kaldık. Öğrenci olsaydık, belki kurul kararı ile sınıf geçerdik, bütünlememiz kaldırılırdı ama bu sınavlarda öğretmenler kurulu kararı yok.

Toplantı yaptık, konuştuk, dağıldık. Bu toplantı öyle bir toplantı değil. Milli eğitim müdürü okul müdürüne, okul müdürü öğretmene anlatacak diye bir düşünce içerisinde asla olmamalıyız. Başarıda, istek, arzu ve çalışmak şarttır. İstemediğiniz hiç bir şeyde başarı sağlayamazsınız. Başarmak isteğiniz yoksa okul müdürlüğünü dinlenme yeri olarak görüyorsanız makamlar geçicidir." şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce Başkanlığında sürdürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel