Giresun'da Ergenekon Köyü

Giresun'un Güce İlçesi'ne bağlı Ergenekon Köyü'nün sakinleri, köyün isminin değiştirilmesini istiyor. Davayla birlikte gittikleri yerlerde tepki aldıklarını ve alay edildiğini söyleyen köylüler, köyün adının değiştirilmesi için Kaymakamlığa başvuracakları

Giresun'da Ergenekon Köyü

Giresun'un Güce İlçesi'ne bağlı Ergenekon Köyü'nün sakinleri, köyün isminin değiştirilmesini istiyor. Davayla birlikte gittikleri yerlerde tepki aldıklarını ve alay edildiğini söyleyen köylüler, köyün adının değiştirilmesi için Kaymakamlığa başvuracaklarını söyledi.

Tirebolu'nun Aşağıboynuyoğun Köyü'nden 1992 yılında ayrıldıktan sonra Güce'ye bağlanarak Ergenekon adını alan köyde yaşayanlar, köylerinin isminin Ergenekon davasını çağrıştırmasından rahatsız. İlçeye 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Giresun Valiliği'nin kayıtlarına göre, 78'i kadın olmak üzere 178 kişinin yaşadığı köye `Ergenokon' adının 1992 yılında iki kişinin önerisi ile verildiğini belirten köylüler, davanın ortaya çıkmasının ardından zaman zaman tepki aldıklarını, bazılarının da kendileri ile alay ettiğini söyledi.

Aşağıboynuyoğun Köyü'ne bağlıyken hizmet alamadıkları için ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyen köy sakinlerinden Ferhat Öksüz, "Köyün isminin Ergenekon olmasına ilk başta da karşı çıkanlar olmuştu, hala daha karşı olanlar da var. Gündemdeki dava nedeniyle de mağduruz. Başkaları duyunca şaşırıyor. Biz de bu isimden rahatsızız ve değiştirilmesini istiyoruz" derken, Mehmet Cam da "20 gün önce İstanbul'a ehliyet değiştirmek için gitmiştim. Polis memuru kimliğimde Ergenekon ismini görünce duraksadı. Kendisinin de Güce'den olduğunu anlattı, `Bu isim nedeniyle sıkıntı yaşarsınız' dedi. Giresun'da da birçok polis de köyümüzün ismini değiştirmemizi söyledi" diye konuştu.

Ergenekon ismine ilk günden karşı çıktığını belirten Sami Öksüz ise köyün isminin değiştirilmesini istediklerini belirterek, "Kamu dairelerinde ya da diğer yerlerde tepkiyle karşılaşıyoruz. Bazıları da alay ediyor. Bu nedenle köye hizmet de alamıyoruz. Köye isminin verildiği günden beri birçok kişi de bu isme tepkiliydi. Şimdi daha da çok tepki gösterilmeye başlanıldı. Ergenekon isminin değiştirilmesi için imza toplayıp Kaymakamlığa başvuracağız" dedi. Köy sakinlerinden 2 çocuk annesi Şengül Öksüz de "Gittiğimiz yerlerde Ergenekon ismini duyunca tepki alıyoruz. Bu durumdan oldukça rahatsızız" diyerek köyün ileri gelenlerinin ismin değiştirilmesi için girişimde bulunmasını istedi.

AKSİNİ SAVUNAN DA VAR

Bu arada, çok sayıda köylünün ismin değiştirilmesini istediği Ergenekon Köyü'nde buna karşı çıkanlar da var. 1992 yılında köyün Aşağıboynuyoğun'dan ayrılması için Kaymakamlığa başvuran ve köye `Ergenekon' adının verilmesini teklif eden iki kişiden biri olan Giresun Yol- İş Sendika Temsilcisi Selahattin Öksüz ise köyün isminin değiştirilmesi talebine karşı duracağını söyledi. Ergenekon adına tepki gösterenlerin ve değiştirilmesini isteyen köylülerin cahilce davrandıklarını savunan Öksüz, "Ergenekon Türk tarihi açısından önemli bir konudur. Bir anlamda soyumuzun devamının bir sembolüdür. Ben rahatsız değilim, tepki gösterenleri de anlayamıyorum" diyerek Ergenekon isminin değiştirilmemesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel