Giresun İl Meclisi'nde tartışmalı toplantı

Giresun İl Genel Meclisi'nde kasım ayı bütçe görüşmeleri tartışmaların gölgesinde devam ediyor.İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden Başkanlığın’da gerçekleştirilen kasım ayı bütçe görüşmelerinde gündeme damgasını İl Özel İdarenin yaptırıp daha sonra kiraya

Giresun İl Meclisi'nde tartışmalı toplantı

Giresun İl Genel Meclisi'nde kasım ayı bütçe görüşmeleri tartışmaların gölgesinde devam ediyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden Başkanlığın’da gerçekleştirilen kasım ayı bütçe görüşmelerinde gündeme damgasını İl Özel İdarenin yaptırıp daha sonra kiraya verdiği konkasör tesisleri vurdu.

Hazırlanan bütçeye yönelik eleştirilerini sürdüren CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İl Özel İdaresi’nin konkasör tesisinin kurulmasında meclis kararının olmadığını ayrıca beş yıllık hizmet alım ihalesi yöntemiyle kiraya verilmesinin de hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Yılmaz “Beş yıllığına 25 milyon TL’ye ihalesi yapıldı. Bunun anlamı her yıl beş milyon TL’lik mal alımı taahhüt etmektir. 2014 bütçesinde encümenden gelen bütçede 500 bin TL komisyon çalışmalarıyla 200 bin TL’ye düşürülmüştür. Şimdi soruyorum. 200 bin TL ile 5 milyon TL’lik mal nasıl alınacak. Genel Sekreter Yardımcımızın açıklamasına göre aylık 250 bin TL’lik mal almaktayız. Yani yaklaşık 3 milyon TL gibi bir rakama ihtiyaç vardır. Eğer bütçede para olmaz ise bu firmadan mal nasıl alınacak taahhütler nasıl yerine getirilecek. Düşünmek bile istemiyorum. Ancak böyle devam ederse firma aradan çıkar ya da tek alıcı kuruma karşı dava açma hakkı doğar.Böyle bir sorumluluğu ve hükümlülüğün altına kimse giremez. İdarenin böyle bir bütçe ile gelmesinin ardında gizli ajana mı vardır, bu tesisin piyasaya mal verip diğer ocaklarında kapanmasıyla tekel konumuna mı geçilmesi düşünülüyor ? Bu sorular bizi kaygılandırıyor” diye konuştu.

20131127aw000926_02.jpg

Yılaz’ın açıklamalarına cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Ziya köse ise, idarenin ve komisyonun kar ve zarar hesabı yaptığını ifade ederek, konkösör tesisisin kaliteli mal üretiminden dolayı gelen talebe mal yetiştiremediğini söyledi.

AK Parti’li meclis üyesi Kubilay Elevli ise “CHP Grup Başkan Velili Yılmaz, daima meclisi töhmet altında bırakan açıklamalarda bulunmaktadır. Daima hukuksuz ve usülsüz iş yaptığıyla itham ediyor. Eğer böyle bir bilgi ve belgeye sahipse hukuki yollara baş vurmasını öneriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler