Forum Trabzon'da son durum

Forum Trabzon Dünyadaki mali krizden etkilenmesi üzerine kiracılar, kiraların düşürülmesi için dün kepenk kapatarak eylem yapmıştı, kepenk kapatma eyleminin 2 gün süreceği kaydedilmişti, bugün Forum'da bazı mağazalar kepenklerini açarken, bazıları ise eyl

Forum Trabzon'da son durum

Forum Trabzon Dünyadaki mali krizden etkilenmesi üzerine kiracılar, kiraların düşürülmesi için dün kepenk kapatarak eylem yapmıştı, kepenk kapatma eyleminin 2 gün süreceği kaydedilmişti, bugün Forum'da bazı mağazalar kepenklerini açarken, bazıları ise eyleme devam ediyor.

Eylem üzerine Multi Turkmall CEO`su Levent Eyüpoğlu, şu sıralar kiracılar ile bir toplantı yapıyor. Bu toplantıda ne karar çıkacağı merak konusu.

Dün eylem üzerine, Forum Trabzon'un sahibi Multi Turkmall, Trabzon'da esnafın kepenk kapatma eylemi ile ilgili bir açıklama yapmıştı.
Forum Trabzon'un sahibi Multi Turkmall, Trabzon'da esnafın kepenk kapatma eylemi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Forum Trabzon'da bazı kiracılarımızın içinde bulunduğu sıkıntı ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zor zamanlardan kaynaklanmaktadır. Forum Trabzon'daki kiracılarımızın bir bölümü, yaptıkları yatırımın hızlıca geri dönmesini beklemektedir. Ülkemizde de hissedilmeye başlanan küresel mali kriz de bu beklentilerine ulaşmak konusunda kiracılarımızın daha da aceleci davranmalarına yol açmaktadır. Oysa alışveriş merkezlerinin ve kiracıların gerçek performanslarına ulaşmaları için en az iki yılın geçmesi gerekmektedir.
Kurumsal bir firma olarak Multi Turkmall, her zaman kiracılarından gelen talepleri dinlemiş ve kiracıların her dönem yanında olmuştur. Bu bağlamda yaz aylarında kapılarını ziyaretçilerine açan Forum Trabzon'daki mağazalarımıza, 21 Haziran – 1 Eylül arası ciro kirası uygulanmıştır. Bu uygulamamızın sadece belirtilen dönemde geçerli olduğu açılış öncesi tüm kiracılarımıza yazılı olarak bildirilmiştir. Bu dönemin sonlanması ile birlikte normal kira hesaplama yöntemine dönmüş bulunuyoruz.

Forum Trabzon'daki bazı kiracılarımızın talebi üzerine 8 Kasım 2008 tarihinde kendileriyle toplantılar yapıldı. Görüşmelerde son birkaç aydır ülkemizde de ayak seslerini hissettiğimiz küresel mali krize karşı direnmenin yolları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ciro kirası yönteminin uygulanmasına ilişkin talepler üzerine kendilerine bu uygulamaya geçemeyeceğimiz fakat başka destekler verebileceğimizi ilettik. Kurumsal yönetim anlayışıyla yönetilen şirketimizin yine kurumsal yatırımcıları bulunmaktadır. Bu tip kararların verilebilmesi için kendileri ile görüşmemiz gerekmektedir. Kiracılarımızdan gelen talepler firmamız tarafından değerlendirilmektedir. Kendilerine kısa zamanda bir teklifle döneceğiz ve bu dönemde onlara destek vermeye devam edeceğiz.

Eylül – Ekim aylarında, ortalama 580.000 – 600.000 kişinin ziyaret ettiği Forum Trabzon diğer Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezleri'nde olduğu gibi, tüketici eğilimlerini yakından izleyerek, tüketici memnuniyetini en üst seviyede tutarak küresel krize karşı kalıcı çözümlerle ilerleyecektir. Bu süreçte sözleşme şartlarını yerine getiren kiracılarımızla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak çözümler üretmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler