Forum tedbirini alsın

Demokrat Parti (DP) Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, Trabzon'da esnaf haciz kıskacı altında, binlerce genç işsizlik nedeniyle çaresiz durumda iken, bir Forum krizi yaşanmaması için yetkilileri acilen tedbir almaya çağırdıklarını ifade etti. Er, yap

Forum tedbirini alsın
Demokrat Parti (DP) Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, Trabzon'da esnaf haciz kıskacı altında, binlerce genç işsizlik nedeniyle çaresiz durumda iken, bir Forum krizi yaşanmaması için yetkilileri acilen tedbir almaya çağırdıklarını ifade etti.

Er, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaşanan ve giderek tüm kesimlerce hissedilmeye başlanan ekonomik krizin, Trabzon'da da etkisini göstermeye başladığını savundu.

Trabzon'da 21 Haziranda Başbakan tarafından açılarak hizmete giren Forum Alışveriş Merkezindeki esnafın, son ekonomik gelişmeler karşısında kirasını veremez duruma geldiğinin, Trabzon kamuoyunda artık yüksek sesle dile getirilmeye başlandığını belirten Er, şöyle devam etti:

''Markaların yanında Trabzonlu esnafın da yer aldığı bu alışveriş merkezinde binden fazla kişi istihdam edilmektedir. Olası bir olumsuzluk sadece mağaza sahiplerini değil buralarda çalışan çoğunluğu genç Trabzonluları da derinden etkileyecektir.

Trabzon'da esnaf haciz kıskacı altında iken, binlerce gencimiz işsizlik nedeniyle çaresiz durumda iken, bir Forum krizi yaşanmaması için yetkilileri acilen tedbir almaya çağırıyoruz.''

Alışveriş merkezi yöneticilerinin adeta yasa koyucu gibi hareket etmelerinin, yöresel gerçeklere kulak tıkamalarının tüm Trabzon'u derinden etkileyen bir krize yol açabileceğini öne süren Er, şunları kaydetti:

''Burada üzerinde dikkatle durulması gereken nokta, markaya, pazarlamaya yatırım yapmaya çalışan Trabzonlu firmaların bir de kira kıskacı ile sıkıştırılmamalarıdır. Ayrıca firmalardan genel gider adı altında kira gibi alınan ödemelerin de gözden geçirilerek makul seviyelere düşürülmesi gerekmektedir.

Kısaca, Forum'un yaşaması ve Trabzon'da bir ticaret merkezi olarak çalışabilmesi için kira indirimleri, reklam desteği ve genel giderlerde indirim gibi destekler acilen devreye sokulmalıdır.

Kiraların metrekare hesabı olarak değil ciro üzerinden belirlenmesi de gündeme getirilebilir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel