Fındık para etmedi, köfte yaptı

Fındık Tanıtım Grubu'nun kurulmasıyla başlayıp, “Aganigi” sloganlı reklamlarla devam eden tanıtım atağının ardından fındığın kullanım alanını genişletmeye yönelik yeni bir projeye daha imza atıldı. Talep fazlası fındığın nasıl değerlendirileceği tartışmal

Fındık para etmedi, köfte yaptı
Fındık Tanıtım Grubu'nun kurulmasıyla başlayıp, “Aganigi” sloganlı reklamlarla devam eden tanıtım atağının ardından fındığın kullanım alanını genişletmeye yönelik yeni bir projeye daha imza atıldı.

Talep fazlası fındığın nasıl değerlendirileceği tartışmaları doğrultusunda harekete geçen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), fındık tüketimini artırmak için yeni yemek geliştirme çalışmalarına başladı. Gıda sektöründeki Ordulu girişimci Enis Ayar öncülüğünde, OTSO tarafından gerçekleştirilen projeyle fındık, son olarak çiğ köftenin de içine girdi.

Ordulu üretici, ürünü ilk kez Ordu'nun en tanınmış meyhanesi olan Ayışığı'nda denedi. Müşteri çiğ köfte niyetine yediği fındık köftesinin tadını beğenince, ürünün aktif bir şekilde ticari olarak pazarlanması için de çalışmalara başlandı. OTSO, fındık köftesini Trabzon'da geçen hafta yapılan “1. İpek Yolu İşadamları Zirvesi” kapsamında gerçekleştirilen Gıda Fuarı'nda görücüye çıkartırken, Ordu Yağ AŞ ise ürün için coğrafi işaret başvurusunda bulundu.

RAKI MASASINA MEZE

Dünyanın en büyük fındık üreticisi konumundaki Türkiye'de fındık tüketiminin artırılmasının bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini savunan OTSO Genel Sekreteri Hakkı Üçer, “Fındık konusunda sorun tüccarlara bırakılmadan, doğrudan devlet tarafından çözüm geliştirici politikalar üretilmesi lazım. Biz özel sektör ve üreticiler olarak yaratıcı projeler için uğraşıyoruz ama sorun bizim çözebileceğimizin çok ötesinde” dedi.

Oda olarak fındık tüketimini artıracak yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını anlatan Üçer, fındık çorbası ve fındık tatlısının yanısıra özellikle çiğ köfteye rakip olarak pazara sunacakları fındık köftesinin büyük ilgi göreceğini söyledi. Patent başvurusundan önce, şu anda ürünün standartlarını belirleme aşamasında olduklarını kaydeden Üçer, bu doğrultuda fındık köftesinin coğrafi işaret başvurusunun da Ordu Yağ AŞ tarafından yapıldığını ifade etti. Ürününün en büyük özelliğinin et içermemesi olduğunu dile getiren Çorba, “Et içermediği için bakteri de üretmiyor. Bu nedenle çiğ köfteye göre çok daha sağlıklı. Ayrıca et içermediği için çiğ köftenin aksine kahvaltıda da rakı masasında da yenebilir” diye konuştu.

ET İÇERMEDİĞİ İÇİN DAHA UCUZ

Fındık köftesinin fikir babası olan Ordulu girişimci Enis Ayar ise, ürünü ilk kez sahibi olduğu Ayışığı Meyhanesi'nde müşterilere denetleyerek test ettiklerini söyledi. Ayar, “Fındık köftesini müşterilere çiğ köfte gibi sunduk. Kimse aradaki farkı anlamadı. Hatta tadı çok beğenildi. Bunun üzerine ticari ürüne dönüştürmeye karar verdik” dedi. Ayar, ürününün et içermemesi nedeniyle çiğ köfteye oranla hem çok daha ucuza mal olduğu hem de dayanma süresinin uzadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel