Esnaf ticari hayatın can damarıdır

Vali Öz ziyarette şu mesajları verdi;“Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ekonominin ve ticari hayatın bel kemiği, can damarıdır. Dolayısıyla hem esnaf odalarımız, hem de esnaf kefalet kooperatiflerimiz bu anlamda esn

Esnaf ticari hayatın can damarıdır

Vali Öz ziyarette şu mesajları verdi;

“Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ekonominin ve ticari hayatın bel kemiği, can damarıdır. Dolayısıyla hem esnaf odalarımız, hem de esnaf kefalet kooperatiflerimiz bu anlamda esnafımızın sorunlarını takip etmek çözüm için mücadele etmek için önemli kuruluşlardır. Esnaf kefalet kooperatifinin biraz daha farklı bir işlevi var. Devletimiz belirli alanlarda sağladığı ucuz kredi sistemi ile esnafın desteklenmesini sağlıyor. Son yıllarda devletimizin ve hükümetimizin desteği ile hem KOSGEB aracılığı ile hem de Halk Bankası ve diğer kurumlar aracılığı ile beraber ciddi anlamda düşük faizli hatta faizsiz denebilecek miktarda kredi ve destekleme veriyor. Bunun dışında belli projelere hibe yönünde önemli destekler var.

Şehir güzel gidiyorsa, şehirde ekonomi altyapı iyi gidiyorsa esnafın da işi de iyi gider. Bu gemide hep beraberiz. Bu gemi iyi giderse hep birlikte iyi gideriz, kötü giderse hep beraber kötü gideriz. Burada var olan bütün dinamikler kırsal gelirlerin devamı ihracat kapılarının kapanmaması, üniversite öğrencilerinin şehirle içli dışlı olması, turizmin gelişmesi, turizm potansiyelinden sadece il merkezi değil tüm il genelinin istifade etmesi. Bütün bunlar bu bölgede esnafımızı dinamik tutacak faktörlerdir. Bu süreci hep beraber yürütürsek esnafımız sıkıntı çekmez ve krediler de geri rahat döner” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara da, kredi kefaletin 14 bin esnaf ve sanatkara kredi kullandırdığını söyleyerek, odanın çalışmaları hakkında Vali Öz’e bilgiler verdi. Geri dönüşlerin çok iyi olduğunu belirten Kara, esnafla daima iyi diyaloglar içersinde olmaya gayret ettiklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel