Erkan Ocaklı uğurlandı

Yüzlerce kişinin saatler öncesinden camiye gelmesi cemaatin cami dışına taşmasına neden oldu. Cenazeye İstanbul Vaisi Muammer Güler, Şişili Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra, İsmail Türüt, Kamil Sönmez gibi Karadenizli sanatçılar da katıldı. C

Erkan Ocaklı uğurlandı

Yüzlerce kişinin saatler öncesinden camiye gelmesi cemaatin cami dışına taşmasına neden oldu.

Cenazeye İstanbul Vaisi Muammer Güler, Şişili Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra, İsmail Türüt, Kamil Sönmez gibi Karadenizli sanatçılar da katıldı. Cami avlusuna girerek görüntü almak isteyen gazeteciler ise, kalabalıktan dolayı zor anlar yaşadı.

NEBAHAT OCAKLI EŞİNİN TABUTUNUN BAŞINDAN AYRILMADI


Kalabalığa rağmen eşinin tabutunun başından ayrılmak isteyemeyen Nebahat Ocaklı eşinin öleceğini bildiğini ve ölmeden önce kendisini alkışladığını söyledi. "O son olarak hasta yatağında kendini alkışladı. Şimdi de sahnede " diyen eşi Nebahat Ocaklı cenaze namazı boyunca da eşinin tabutunun yanında bekledi.

Türk Halk Müziği Sanatçıcı Nuri Sesigüzel ise, Erkan Ocaklı'nın çok değerli bir kişi olduğunu ve çok değerli bir sanatçı olduğunu kaydetti.

CAMİ DOLDU TAŞTI

Yaklaşık bin kişinin katıldığı Erkan Ocaklı'nın cenazesi sırasında cami avlusuna sığmayan cemaat dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Cenaze namazının kalabalıktan ötürü zor kılındığı sırada namaza katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Erkan Ocaklı'nın Karadeniz türkülerini herkesin anlayabileceği bir formata getirdiğini ve değerli hizmetler yaptığını söyledi. " Hepimizin başı sağolsun " diyen Vali Muammer Güler'in konuşmasının ardından cenaze namazı kılındı.

CEMAAT EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Cenaze namazının ardından, cenazenin camii dışına çıkrılması ise, oldukça zor oldu. Cenaze cenaze arabasına eller üzerinde ve zorlukla taşındı. Bu sırada caddede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri caddeyi araç trafğine açmakta zorlandı.

Cenazenin çıkarılması sırasında dışarı çıkmak isteyen yüzlerce kişi ise, caminin korkuluklarına sıkışmaktan son anda kurtuldu.

Caminin dışına çıkarılan Erkan Ocaklı'nın cenazesi sevenlerinin elleri üstünde cenaze arabasına konuldu. Ocaklı'nın cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

Haber ve foto: Aytekin Akay-haber61/İstanbul

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel