Düzce'de fındıkta külleme çalıştayı

Fındık için ikinci küllenme çalıştayı Düzce'de yapılacak.

Düzce'de fındıkta külleme çalıştayı

Türk fındığının verim ve kalite bakımından son yıllarda yaşadığı büyük tehlikelerin başında gelen külleme hastalığı ile ilgili olarak ikinci çalıştay, Düzce'de düzenlenecek.
 
Trabzon Ticaret Borsası tarafından ilki 25 Ekim'de Trabzon'da düzenlenen ve sektörle ilgili tüm kesimlerden yaklaşık 150 yetkili, akademisyen ve ilgilinin katıldığı Fındıkta Külleme Çalıştayı’nın ikincisi 3 Aralık'ta Düzce'de gerçekleştirilecek.
 
Konunun önemine binaen toplumsal duyarlılığı arttırmak ve Batı kesimindeki üreticilerinde soruna dikkatlerini çekmek amacıyla İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Düzce Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen çalıştay, 3 Aralık Cumartesi günü, borsanın toplantı salonunda yapılacak.
 
Çalıştayın birinci bölümünde konusunda uzman akademisyenler sunumlarını yapacaklar. İkinci bölümde ise sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alınacak.
 
Çalıştay ile külleme hastalığıyla top yekün mücadele ve bunda da başarının sağlanması için yapılması gerekenlerin hükümete de taşınarak, gerekli tedbirlerin devletçe alınması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel