D.Karadeniz'de ihracatta artış

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı 3 ilden bu yılın ilk üç ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttı. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin

D.Karadeniz'de ihracatta artış

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı 3 ilden bu yılın ilk üç ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttı.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin, Rize ve Trabzon'dan, bu yılın Ocak ve Mart aylarında toplam 313 milyon 352 bin 335 dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat rakamının 241 milyon 921 bin 61 dolar olduğunu ifade eden Gürdoğan, bu yılın Ocak-Mart aylarındaki ihracatta, geçen yıla göre yüzde 30 artış yaşandığını kaydetti.

Gürdoğan, ihracatın 229 milyon 878 bin 444 dolarlık bölümünün Trabzon, 72 milyon 38 bin 85 dolarlık bölümünün Rize, 11 milyon 435 bin 806 dolarlık bölümünün Artvin'den yapıldığını, en çok ihracat gerçekleştirilen ürünleri ise sırasıyla fındık ve mamulleri, madencilik ürünleri ile yaş sebze ve meyvenin oluşturduğunu bildirdi.

Söz konusu dönemde 55 ülkeye ihracat yapıldığını, en çok ihracat yapılan ülke grubu sıralamasında AB ülkelerinin birinci, BDT ülkelerinin ikinci sırada yer aldığını ifade eden Gürdoğan, en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkelerin ise sırasıyla Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Fransa ve Gürcistan olduğunu belirtti.

Gürdoğan, Finlandiya, İsveç, Polonya, Ukrayna ve Norveç'e yapılan ihracatta ise önceki dönemlere göre belirgin artışlar yaşandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel