Dağcıların bakandan talebi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gümüşhane'de yaşanan dağ faciasında hayatını kaybeden Özlem Timurcioğlu'nun evini ve TEDAK dağcılık ku

Dağcıların bakandan talebi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gümüşhane'de yaşanan dağ faciasında hayatını kaybeden Özlem Timurcioğlu'nun evini ve TEDAK dağcılık kulübünü ziyaret ettiler, Özlem Timurcioğlu'nun ailesine başsağlığı dilediler, kazadan kurtulan Ural Ayar ve Hasan Anahar'dan olayı dinlediler.

Çığ faciasından son anda kurtulmayı başaran Ural Ayar ve Hasan Anahar, tüyler ürperten olayı an ve an anlattılar. Olayı kaza olarak yorumlayan Ayar, “20 cm derinliğindeki bir kar kütlesi bir anda üzerimize geldi. Adeta bıçak kesmiş gibi. 1 veya 2 saniye içinde oldu. 3. saniyesi yok. Basında çıkan haberler bizi derinden yaraladı. Acemi bir ekibimiz yoktu. Liderimiz Erhan Terzi, 7 binlik dağlara tırmanmış birisi. Kokartlı turizm lideri. Bu olayı şöyle yorumlamak gerekiyor, arabayla yolculuk yaparken üzerinize bir taşın düştüğü gibi, yani heyelan gibi” dedi.

Kulüp yönetimindekilerden birisi de Bakan Faruk Özak'tan bundan sonra çığ bölgelerine işaret konulması talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel