ÇAYKUR, üçüncü sürgün yaş çay alımlarına yarından itibaren başlayacağını duyurdu. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı üçüncü sürgün döneminde üreticilerden dekar başına 400 kilogram çay alınacağı belirtildi.
Ekipler Alım Yerlerinde Hazır
Açıklamada, çay alımlarıyla ilgili tüm bilgilendirmelerin yapıldığı ve alım yerlerinde ekiplerin hazır duruma getirildiği vurgulandı. Üreticilerin süreç boyunca kurallara uygun hareket etmesi gerektiği ifade edildi.
Tedbirlere Uyulması İstendi
Koronavirüs salgınının hızla yayılmaya devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Koronavirüsün yayılma hızının arttığı bu günlerde üreticilerimizden, alınan tedbirlere uymalarını ve ekiplerimizin yapacağı uyarı ve yönlendirmelere riayet etmelerini rica ediyoruz. Çaylarını evsafına uygun, kaliteli ve aile fertleriyle birlikte kendilerinin toplamalarını bekliyoruz.”
Sorunsuz Hasat Beklentisi
ÇAYKUR, önceki sürgün dönemlerinde olduğu gibi bu dönemde de üreticilerin anlayışıyla sorunsuz bir hasat yaşanacağına inandığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Diğer sürgün dönemlerinde olduğu gibi bu sürgünde de üreticilerimizin anlayışlı yaklaşımları ve sahiplenmeleri neticesinde sorunsuz, bereketli hasat dönemleri yaşayacağımıza inanıyoruz.”
Kaynak:İHA