Canalioğlu'na ilginç mektup

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na ilginç bir mektup geldi. Büyükşehir Belediyesi ve Dadaşkent Belediyesi'nden umudunu kesen Erzurum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na mektup yazarak sıkıntılarını anlatıp,

Canalioğlu'na ilginç mektup

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na ilginç bir mektup geldi.

Büyükşehir Belediyesi ve Dadaşkent Belediyesi'nden umudunu kesen Erzurum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na mektup yazarak sıkıntılarını anlatıp, yardım talep ettiler.
Büyükşehir Belediyesi ve Dadaşkent Belediyesi'nden umudunu kesen Erzurum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı, Trabzon Belediye Başkanı Valkan Canalioğlu'na mektup yazarak sıkıntılarını anlatıp, yardım talep ettiler.

Erzurum esnafı, belediyelerden bekledikleri ilgi ve hizmeti göremeyince çareyi Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na mektup yazmakta buldu. Büyükşehir ve Dadaşken Belediyelerine defalarca müracaat etmelerine rağmen, sorunlarına bir türlü çözüm bulamayan 208 işyerinin bulunduğu Erzurum Küçük Sanayi Sitesi Yöneticileri, Trabzon Belediye Başkanı'na mektup yazdı. Çaresiz esnaf, bir dönem Erzurum'da öğretmenlik yapan ve Erzurumspor'da futbol oynayan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'dan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İşte Erzurum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı'nın Trabzon Belediye Başkanı'na gönderdiği o ilginç mektup:

Sayın:
M. Volkan CANALİOĞLU
Trabzon Belediye Başkanı
Bizler Erzurum merkez küçük sanayi sitesi esnaflarıyız. Sesimizi yerel seçimlerde 156.178 kişinin oyunu olarak yüzde 48.61 oy oranıyla Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Küçükler'e duyuramadık. 6.528 kişinin oyunu olarak yüzde 57.37 oy oranıyla Dadaşkent Belediye Başkanı olan Vahdettin Yaylalı'ya duyuramadık. Bunun için bir halk adamı olarak gördüğümüz ve icraatlarına şahit olduğumuz size derdimizi yazmayı, sizinle sorunlarımızı paylaşmayı uygun gördük.
Sizi seçtik çünkü… Erzurum Şair Nefi Ortaokulu'nda görev yaptığınız için Erzurum'u bildiğinizi ve de buranın suyunu içip, ekmeğini yediğiniz için yarım dadaş olduğunuzu düşündüğümüz için derdimizi dinleyeceğinizi düşünerek size yazıyoruz.
Sizi seçtik çünkü…Erzurum spor'da top oynadığınız için Erzurum esnafının çektiklerini az da olsa bildiğinizi düşündüğümüz için derdimizi dinleyeceğinizi düşünerek size yazıyoruz.
Sizi seçtik çünkü…Trabzon'da halka hizmetinizi duyuyor, icraatlarınıza şahit olduğumuz için derdimizle hemhal olacağınızı düşünerek size yazıyoruz.
Sizi seçtik çünkü…Halka hizmeti hakka hizmet olarak şiar edindiğinizi bütün Karadeniz uşaklarından duyduğumuz, onların haklı göğüs kabartmalarına şahit olduğumuz için sizinle sorunlarımızı paylaşmayı uygun gördük.
Evet bizler Erzurum merkez küçük sanayi sitesi esnaflarıyız. Bu sitede 208 (iki yüz sekiz) işyeri bulunmakta. Bu sanayi sitesi Erzurum'un girişinde ve Organize Sanayi sitesinin karşısında bulunmakta, şehre girişinde şehrin yüz karası olarak gelenlere gülümsemekte.
Bu sanayi sitesi 2011 üniversite olimpiyatları için öngörülen güzergahın tam ortasında bulunmakta ve olimpiyatlara gelecek olanlara (şimdiye kadar hiçbir yatırım yapılmadığı için elimizden alınacak gibi; şayet alınmaz ise) el sallamakta.
Bu sanayi sitesi tamir için sanayi sitesine gelip de arabalarının tamirlerini yaptırmak isteyenlere daha girişte güle güle demekte.
Bu sanayi sitesinde bulunan yemek fabrikasına gıda malzemesi getiren firmalar arabalarını siteye sokmamak şartıyla yemek fabrikasına malzeme satmakta, bu fabrika da gelen malzemeleri ta anayoldan işyerine kadar insan gücüne dayanarak taşımakta.
Çünkü bu sitede açılmış olan çukurlar, yollarda bulunan hendekler düşen arabaların zayiatına neden olmakta, tamir için gelen araçları hurdaya, mal getiren araçları da tamirhaneye göndermekte.
Bu çukurlar bu şehrin belediye başkanlığını üstlenen zihniyetin kafa yapısını yansıtmakta.
Bu çukurlar fakir fukara, garip gureba edebiyatıyla başa gelenlerin beynindeki zehirli ilmekleri yansıtmakta.
Bu çukurlar millet adına millet düşmanlığı yapan siyasilerin gerçek yüzünü yansıtmakta.
İşin daha da vahim olanı şu ki: bu sanayi sitesinin idari binaları merkez metropol ilçe Dadaşkent Belediyesi'ne kiralanmış ve sözleşmesinde de bu sitenin altyapısı ve yollarının yapımı, asfaltlanması maddesi bulunmakta. Bu anlaşmaya rağmen halen sitede ikamet eden Dadaşkent Belediye Başkanlığı bu anlaşmayı hiçe saymakta ve araçlarını bu pisliğin içine sokmakta.
Daha da vahim olanı da bu sitenin sakinleri 208 işyerinin sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve Dadaşkent Belediye Başkanı'na bu durum defalarca aksettirilmesine rağmen hiçbir icraat olmaması. Hatta ve hatta verilen randevularda esnafın karşısına çıkmamaları, randevulardan kaçmaları.
Belediye Başkanı düşünün ki, bir sitenin esnafı görüşmek istiyor ve başkan halktan kaçıyor. İşte bunların gerçek yüzleri bu.
Sizden ricamız bu mektubumuzu basına lütfen aktarın. Bunların icraatlarını ekteki fotoğraflarla bütün Türkiye görsün. Bunların meydanlardaki söylemleriyle gerçekteki icraatlarını bütün ülke duysun, görsün.
Bu halk halkıyla bütünleşen sizler gibi belediye başkanlarının varlığından duyduğu memnuniyeti iller ötesinden haykırışımızı bilsin.
Başarılarınızın devamı dileklerimizle, 208 işyeri sahibi selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Lütfen kabul buyurunuz.

Küçük Sanayi Sitesi Yöneticiliği
Organize Sanayi Sitesi Karşısı
 ERZURUM

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel