Bayburt’ta okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri başladı
Bayburt’un Gökçedere beldesinde bulunan Gökçedere Şehit Samet Akdeniz İmam-Hatip Ortaokulu’nda, Ramazan ayının manevi atmosferini okul ortamına taşımayı hedefleyen etkinlikler başladı. Programla öğrencilerin milli ve manevi değerlerle daha güçlü bağ kurmalarına katkı sunulması amaçlanıyor.
OKULDA RAMAZAN KÖŞESİ KURULACAK
Etkinlikler kapsamında okulda ramazan köşesi oluşturulacak, sadaka taşı uygulaması hayata geçirilecek. Ayrıca öğrencilerle birlikte teravih programları, cemaatle öğle namazı, cami ziyaretleri ve ramazan gazetesi çalışmaları yapılacak. Öğrencilerin aktif katılımını artırmak amacıyla ramazan tabu oyunu, bayram tebrik kartı yarışması, film akşamları ve ramazan temalı resim yarışmaları da düzenlenecek.
Rize’nin Kurtuluşu 108. Yılında törenlerle kutlandı
ÖĞRENCİ-VELİ İFTARLARI VE SOSYAL ETKİNLİKLER PLANLANDI
Program çerçevesinde öğrenci-veli iftarları, “Bana selam ver” etkinliği, ramazan hatırası köşesi, ramazan davulcusu ve maniler, büyüklerle ramazan röportajları ile ramazanda sosyal medya sessizliği gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda hazırlanan “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinliklerinin, ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak:İHA