Başkanlardan Dündar'a ahilik ziyareti

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki esnaf odaları başkanları Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Dündar, “Ahilik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolüdür” dedi.Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başka

Başkanlardan Dündar'a ahilik ziyareti

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki esnaf odaları başkanları Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Dündar, “Ahilik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolüdür” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Selaattin Akkuş, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mithat Özcan, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik, Bakkallar Odası Başkanı İsa Acar, Demirciler Odası Başkan Yardımcısı Kerim Çakır, Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz, Marangozlar Odası Başkanı Yusuf Dündar, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Kahveciler Odası Başkan Yardımcısı Erdal Çalışkan, belediye meclis üyeleri ve bir grup esnafında katıldığı ziyarette Ahilik sohbeti yapıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, dürüstlüğü, doğruluğu, hizmette mükemmelliği merkeze alan Ahilik kültürüne her zaman olduğu gibi günümüzde de büyük ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Başkan Dündar, “Ahilik anlayışı, bir yandan mesleki ve toplumsal bir işlevi yerine getirirken, bir yandan da mesleki örgütlenmenin ne derece önemli olduğunun da adeta bir simgesidir. Hizmette mükemmellik” felsefesiyle birliğin ve dayanışmanın çok güzel örneklerini hayata geçiren Ahilik kültürünün, günümüz için de çok değerli ayrıntıları içinde barındırıyor. Gençlerin iyi yetişmesinden meslek kazanmalarına kadar birçok toplumsal görev üstelenen Ahilik anlayışı, savaş ve afetlerde gösterdiği dayanışma ve beraberlik anlayışıyla da günümüz dünyasına çok önemli mesajlar bırakmıştır” diye konuştu.
Ziyarete katılan oda başkanları adına konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, “Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanımızı ziyaret edip sohbet ettik. İstek ve taleplerimizde oldu kendisi de açık yüreklilikle karşılık verdi. İnanıyoruz ki Çarşamba’yı ve esnafımızı güzel günler bekliyor. Tüm hemşehrilerimizin Ahilik Haftası’nı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel