Başkanı Batum onurlandırdı

Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu'na büyük onur. 9 Fakültesi, 4 Araştırma Enstitüsü, 5310 öğrenci ve 263 öğretim görevlisinin bulunduğu Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na fahri doktora ünvanı verdi.

Başkanı Batum onurlandırdı

Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu'na büyük onur. 9 Fakültesi, 4 Araştırma Enstitüsü, 5310 öğrenci ve 263 öğretim görevlisinin bulunduğu Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na fahri doktora ünvanı verdi.

Fahri Doktora ünvanını almak için Batum'a giden Başkan Canalioğlu, burada büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Trabzon ile Batum arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine gösterdiği katkılardan dolayı fahri doktora ünvanı verilen Başkan Canalioğlu ilk olarak Batum Belediyesini ziyaret etti. Başkan Canalioğlu Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaıdze'ye arkasında ismi yazılı bordo mavi forma ve kaşkol hediye etti.

Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaıdze Başkan Canalioğlu'na fahri doktora ünvanı verilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, “Batum ile Trabzon arasında çok iyi dostluklar vardır. Bu dostluklar sayın Başkan sayesinde en üst seviyeye çıkmıştır. Üniversitemizin de böyle bir ünvan vermesi bizi de mutlu etmiştir. Bundan sonra da dostluklarımız daha da gelişecektir. Volkan bey ile Trabzon sokaklarında kol kola gezme fırsatı buldum. Halkın size olan sevgisine bizzat tanık oldum. Bu her politikacıya nasip olmaz” dedi.

Başkan Canalioğlu da her iki kent arasında ziyaretlerin ve dostlukların protokole bağlı kalınmaksınız karşılıklı olarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Canalioğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Batum Devlet Üniversitesine giderek kendisi için düzenlenen fahri doktora törenine katıldı.

Akademisyenlerin katıldığı törende ilk olarak Başkan Canalioğlu'nun biyografisi okundu. Daha sonra öğretim üyeleri Başkan Canalioğlu'na Fahri doktora verilmesinin gerekçelerini anlattılar. Üniversite Rektörü Prof. Aliosha Bakuridze de Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun, görev süresi içerisinde iki ülke ve kent arasında dostluk köprüsü kurduğunu, Dış ilişkiler bölümünden gelen fahri doktora ünvanı teklifinin Üniversite Yönetim Kurulunda değerlendirildikten sonra bu ünvana layık görüldüğünü söyledi. Rektör Bakuridze başkan Canalioğliu'nun turizm il müdürlüğü döneminde yaptığı hizmetleri de yakından takip ettiklerini belirterek, Canalioğlu'nun yayla turizmi ile ilgili yazdığı kitaplarının Gürcüceye çevrilmesini, KTÜ ile aralarında öğrenci değişimi ile ilgili çalışmalar başlatması için girişimlerde bulunacağını da ifade etti. Daha sonra Rektör Prof. Aliosha Bakuridze tarafından Başkan Canalioğlu'na fahri doktora cüppesi ve kep giydirildi.

Fahri doktoralık cüppesi ile bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, “Gerek Uluslararası Karadeniz Kulübü Başkanı olarak, gerekse iki kardeş kent Trabzon ile Batum arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi noktasında kültürel, sanatsal ve turizm alanında önemli çalışmalar yaptık. iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Trabzon bir dünya kenti olmuştur. Bu ödül benim şahsımda tüm Trabzonlulara verilmiştir Fahri doktora ünvanından dolayı Batum Devlet Üniversitesi yetkililerine teşekkür ediyorum.Bu ünvan Trabzon-Batum dostluğunu daha da pekiştirecektir. Gerek her iki kent belediyesi, gerekse de Üniversitelerimiz arasında karşılıklı ilişkilerimiz daha da gelişecektir.Her yetkilinin buna katkı sağlaması gerekiyor ” dedi.

Batum'da Bordo Mavi sevgisi
Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, yurt dışı gezilerinde hediye olarak hep Bordo Mavi forma ve kaşkol hediye ediyor. Başkan Canalioğlu Batum gezisinde de Belediye Başkanı Robert Chkıadze, Batum Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Aliosha Bakuridze, Gürcistan Özerk Cumhuriyeti Acara Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Levan Antadze'ye arkalarına isimleri yazılı 61 numaralı Bordo Mavi forma ile kaşkol hediye ederek Trabzonspor sevgisi aşılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel