Azerbaycan kapılarını kapattı

Azerbaycan hükümeti gerekçesinde kendi nakliyat şirketleri olan ‘Ramazanoğlu’ şirketi ile alışveriş yapacaklarını belirtti. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Trabzonlu iş adamı Osman Şerif Demirkır, Azerbaycan’da bir bakanın kendi akrabasının şir

Azerbaycan kapılarını kapattı

Azerbaycan hükümeti gerekçesinde kendi nakliyat şirketleri olan ‘Ramazanoğlu’ şirketi ile alışveriş yapacaklarını belirtti.

 

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Trabzonlu iş adamı Osman Şerif Demirkır, Azerbaycan’da bir bakanın kendi akrabasının şirketi olduğunu söyledikleri ‘Ramazanoğlu’ ile alışveriş yaptıklarını ve bu durumun Türk şirketlerini oldukça zora soktuğunu söyledi. Konuyu Türkiye’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer bakanlara ulaştırdıklarını belirten Demirkır, “Uluslar arası yolcu taşıma yetki belgesi ile yıllardır İstanbul-Bakü arasında faaliyet göstermekte ve bu şekilde iki ülke arasındaki ticari, sosyal ve yakın kardeşlik ilişkilerine katkıda bulunmanın yanında, ülkemize ve şirketimize ekonomik yarar sağlamakta ve tabiî ki sağladığımız istihdamla da çalışan bir çok vatandaşımızın geçimini temin etmekteyiz. Bu durum problemsiz olarak 2010 yılına kadar devam etmiş ancak, 2010 yılı başlarından itibaren önce küçük sorunlar çıkartılmaya, otobüslerimiz otogara sokulmayarak bazı engeller yapılmaya başlanmıştır. Azerbaycan giriş kapılarında makbuz verilmeden bizden alınan yüksek giriş ücretleri karşılığında yapılmış, bu konudaki itirazlarımız hakarete varan davranışlarla karşılık bulmuştur” dedi.

 

sofor.jpg

 

GEREKİRSE YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ

Demirkır, konunun çözülmemesi halinde gerekirse Azerbaycan konsolosluğuna da yürüyüş yapacaklarını belirterek, “Şuanda ücretleri ödenerek Azerbaycan’a yasal izinle giriş yapan, 34 R 2540, 34 JTT 74, 61 S 0839 plakalı taşıtlarımız Bakü’de ruhsatları alınıp, plakaları sökülerek parça çekilmiş ve çıkışlarına dahi izin verilmeyerek, taşıt başına 6 bin Amerikan doları vermemiz halinde ‘Azerbaycan’a bir daha giriş yapmamak ve taşıma için müracaat dahi yapılmamak üzere’ çıkışına izin verileceği söylenmektedir” dedi.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel