Aslan payı Akçaabat'ın

Trabzon İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesi kabul edildi.35 Trilyon olarak belirlenen bütçede il özel idaresi, iller bankasının uzun vadeli kredisinden de faydalanarak 5 Trilyonluk borçlanmaya gitti. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hayati Yavuz, bütçenin h

Aslan payı Akçaabat'ın

Trabzon İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesi kabul edildi.35 Trilyon olarak belirlenen bütçede il özel idaresi, iller bankasının uzun vadeli kredisinden de faydalanarak 5 Trilyonluk borçlanmaya gitti.

 

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hayati Yavuz, bütçenin hazırlanmasında şeffaflık, sorumluluk,herkese eşit ve zamanında hizmet sunmanın yanında, gereksiz yatırım ve harcamalardan kaçınılmış ve azami tasarrufa gidilmiştir dedi.Mecliste kabul edilen 35 Trilyonluk bütçenin 20 Trilyon 655 Milyarı yatırıma ayrıldı.

İlçelerin yatırım payları ise şöyle:

 

Merkez           1 Trilyon   70 Milyar

Akçaabat        1 Trilyon 190 Milyon

Araklı              1 Trilyon   40 Milyar

Arsin                               489 Milyar

Beşikdüzü                       355 Milyar

Çarşıbaşı                        405 Milyar

Çaykara                          541 Milyar

Dernekpazarı                 158 Milyar

Düzköy                            212 Milyar

Hayrat                  268 Milyar

Köprübaşı                        139 Milyar

Maçka             1 Trilyon   49 Milyar

Of                                     783 Milyar

Sürmene                          412 Milyar

Şalpazarı                         427 Milyar

Tonya                              393 Milyar

Vakfıkebir                       618 Milyar

Yomra                  452 Milyar  

 

CHP, ANAP, MHP ve 1 bağımsız üyenin bütçenin genelinde kabul, bazı maddelerin de red oyu vermesi ile kabul edilen bütçede kurumlar arasında en fazla payı ise Milli Eğitim Müdürlüğü 4 trilyon 500 milyar'la aldı. Diğer kurumların ödenekleri ise şöyle;

Kültür Müdürlüğü 475 Milyar, Gençlik ve Spor Müdürlüğü 783 Milyar, Sağlık Müdürlüğü 250 Milyar, Tarım Müdürlüğü 210 Milyar, Çevre Müdürlüğü 250 Milyar, Emniyet Müdürlüğü 86 Milyar, Sosyal Hizmetler 45 Milyar.

 

2009 yılı bütçesinin personel giderleri ise 4 trilyon 542 Milyar oldu..

 

CHP'DEN BORÇLANMA UYARISI

 

Bütçe görüşmeleri esnasında, CHP Gurup Başkanı Sedat Gözaçan, kurumun 5 Trilyonluk borçlanma ile bütçe yapmasını eleştirdi ve “İlk kez, özel idare, borçlanarak bütçeye kaynak oluşturuyor. Bunun gelecekte sıkıntıları olacak” dedi. Gözaçan, Vali Nuri Okutan'ın tarım ile ilgili projelerine de meclisin destek olmasını istedi. AKP Gurup Başkanı Mehmet Öztürk ise borç yiğidin kamçısıdır dedi. Öztürk, borçlanmadan korkmamak gerek borçlanıp yatırım yapıyorsan bunun ne sakıncası olur şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler