KTÜ'de basın açıklaması yapıldı

Döner sermaye paylarının düşürülmesi, hastanede çıkan yemekten para alınması gibi birçok sorunları olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen üyeleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi önünde toplanarak sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. T

KTÜ'de basın açıklaması yapıldı

Döner sermaye paylarının düşürülmesi, hastanede çıkan yemekten para alınması gibi birçok sorunları olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen üyeleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi önünde toplanarak sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Muhammet Birinci, beraberindeki Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar ve sendika üyeleri ile Farabi Hastanesi A Blok önünde basın açıklaması yaptı.
Tıp Fakültesi Dekanlığı, diş hekimliği ve Farabi Hastanesi bünyesinde görev yapan sendika üyelerinin birikmiş sorunları olduğunu belirten Birinci, sorunların giderilmesini istediklerini söyledi.

Sendikalarının yaptığı girişimler sonucunda döner sermaye oranının yüzde 100'den yüzde 150'ye çıkarılmasını sağladıklarını, ancak buna rağmen yüzde 80 olarak verilen döner sermaye payının yüzde 70'e düşürüldüğünü ileri süren Birinci, şöyle konuştu:
''Kanun hiçe sayılarak üniversite hastanelerinde ve diğer birimlerde çalışan personelimiz eksik döner sermayeye mahkum edilmek istenmektedir. Yapılan bu uygulamanın tek tanımı hukuksuzluktur. Kanunu hiçe saymaktır. Bu kanunun uygulanmaması nedeniyle sağlık çalışanları 150-300 YTL arasında her ay kayıp yaşamaktadır. Hiç kimsenin çalışanın alın teri olan bu parayı vermemek gibi bir keyfi uygulaması olamaz.''

Birinci, yıllardır ücretsiz olan yemek hizmetinin ücretli hale getirildiğini ve sağlık çalışanlarından çalıştıkları kurumda çıkan yemek için ücret alınmaya başladığını iddia ederek, ''Sağlık çalışanının menfaatine olan kanunu uygulamadan çekinenler, çalışanı daha da fakirleştirecek Maliye Bakanlığının bir yazısına anında itibar ederek çalışanları yemekten mahrum bırakmıştır. Bu uygulama hukuksuz bir uygulamadır'' dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm vurdumduymazlıklara gerekli tepkiyi göstermeye devam edeceklerini ifade eden Birinci, sendikalarının sağlık çalışanlarının tüm sıkıntılarını ve çözüm yollarını bildiğini kaydetti.

Ellerinde çeşitli taleplerinin yazılı olduğu dövizler bulunan sendika üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler