Arsa sıkıntısı belimizi büküyor

Trabzon İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının bugünkü oturumunda İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı bir sunum yaptı. Sandıkçı, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'nda bugüne kadar Trabzon'a yapılan yatırımların yanı sıra, hayırsever işad

Arsa sıkıntısı belimizi büküyor

Trabzon İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının bugünkü oturumunda İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı bir sunum yaptı.

Sandıkçı, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'nda bugüne kadar Trabzon'a yapılan yatırımların yanı sıra, hayırsever işadamları tarafından yaptırılan okullar ile onarılan okullar hakkında bilgi verdi.

Trabzon'un okul yatırımları konusunda oldukça yüksek oranlarda başarı sergilediğine işaret eden Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “Yatırımı yapılmayan okulumuz yok” dedi.

Sandıkçı, Trabzon'un Türkiye'de okullaşma anlamında yatırımların hızlı gerçekleştirilmesi sonucunda önce gelen illerden olduğuna işaret ederek, en önemli sıkıntının arsa olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde de bu anlamda sıkıntı yaşayan illerin başında Trabzon'un geldiğine vurgu yapan Sandıkçı, “Kaynaklarımızın tamamını arsa kamulaştırmasına ayırsak bile baş edemeyiz. Türkiye'de arsa için kamulaştırma ödeneği olarak en fazla payı alan illerin başında geliyoruz. Bu yıl 5 trilyona yakın bir para aldık ve gelecek olan 1 trilyonla birlikte bu rakam 6 trilyona çıkacak. Arsamız olsa hayırseverlerimizi yatırım yapma konusunda daha rahat yönlendirme imkanımız olacak. Ancak bu sıkıntı bizim en büyük sorunumuz” diye konuştu.

ÖSS'DE BU YIL BAŞARI BELLİ OLACAK
TOKİ'nin Türkiye genelinde 500 okul yapma projesi kapsamında Trabzon'a da 2 okul yapılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı, bunlardan birisinin Beştaş Köyü'nde Spor Lisesi, diğerinin de Karşıyaka'da 24 derslikli ilköğretim okulu olacağını dile getirdi. Sandıkçı, çalışmaların ihale aşamasında olduğunu da sözlerine ekledi.

ÖSS'de Trabzon'un sıralamada geri kaldığı yönündeki bir soruya cevap veren Sandıkçı, geçtiğimiz yıl okulların mezun vermediğini ve daha önceki yıllardan mezun olanların ağırlıklı olarak sınava girdiğini hatırlatarak, “Asıl mezunlarımızı bu yıl veriyoruz ve başarımız bu yıl görülecek” ifadelerini kullandı.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel