Ak Parti’de Atalay Sancısı

Yaklaşan Mahalli seçimler öncesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Atalay'ın istifası Türkiye gündemine düşerken, Ak Parti Trabzon Teşkilatı da hareketlendi. Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu ile olan anlaşmazlıkl

Ak Parti’de Atalay Sancısı

Yaklaşan Mahalli seçimler öncesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Atalay'ın istifası Türkiye gündemine düşerken, Ak Parti Trabzon Teşkilatı da hareketlendi.

 

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu ile olan anlaşmazlıkları 26-28 Kasım tarihlerinde Ankara'da yapılan Spor Şurası'nda ulusal basının da gündemine gelen Mehmet Atalay'ın istifası Trabzon Ak Parti kulislerinde derin yankı buldu.

 

Mehmet Atalay'ın istifasının, Ak Parti Trabzon Belediye Başkan adaylığı ile ilgili  olduğu yerel medyada gündemi getirilmişti... Yerel medyada yer alan bu haberler üzerine Ak Parti Mahalle Teşkilatlarının büyük tepki gösterdiği kulislerden gelen haberler arasında.

 

Atalay'ın Trabzon'da yaşamadığını, Trabzon'u bilmediğini dile getiren Ak Parti mahalli teşkilatları “Belediye Başkanımız 24 saat Trabzon'un havasını soluyan biri olmalı,  sadece bizleri değil herkesi tanıyabilmeli, kucaklayabilmeli. Bizim Trabzon'da rakibimiz ne Baykal, ne CHP; karşımızda Volkan Abi var… Volkan Abi kavramını iyi  tahlil etmek gerek. Bugün Meydan da ayakkabı boyacılığı yapan kardeşlerimizin duvarlarında Volkan Beyle çekilmiş fotoğrafları var, her cenazede, her düğünde Volkan Bey var.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Ak Parti'ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Atalay'ın Trabzon Merkezden olmaması da başka  bir eleştiri konusu… Bu konuda görüşlerini açıklayanlar “Trabzon'un Belediye Başkanı  Trabzon Merkezden olmalı… Hatta ve hatta mahallesinden olmalı… Bakın geçmiş Belediye Başkanlarımıza partileri değişik olsa bile hepsi Trabzon Merkezden. Bunu dikkate almak zorundayız. Sayın Atalay çok başarılı, genç, dinamik bir kardeşimiz ama biz bile kendisine ulaşabilir miyiz acaba diye düşünmeden edemiyoruz.  Bunu Trabzonlu seçmenlerimize  anlatmakta zorluk çekeriz…” diyorlar.

 

Ak Parti'de yeni seçilen Merkez İlçe Yönetiminin de Atalay'a sıcak bakmadığı, adayın kesinlikle Trabzon içinden ve herkesin bildiği, herkesin ulaşabileceği birinin olması gerektiği yönünde görüş birliğinde olduğu da kulislerde yüksek sesle dile getiriliyor.

 

Anlaşılan o ki; Ak Parti Belediye Başkan adaylığı süreci çok renkli tartışmalara sahne olacak…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel