Canan Ergüder Kimdir?

Canan Ergüder kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Canan Ergüder Kimdir?

CANAN ERGÜDER KİMDİR?

Canan Ergüder, 15 Temmuz 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır. Faika Ergüder Kuman adında kardeşi vardır.

KARİYERİ:

Ergüder, Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimine Franklin and Marshall College'da başlayıp, daha sonra The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etmiştir. Ayrıca London Academy of Music and Dramatic Arts Shakespeare Atölyesi'ne katılmıştır. Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve David Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip olmuştur.

Actors Studio ve Baryshnikov Foundation aracılığı ile Workcenter di Jerzy Grotowski & Thomas Richards'dan Mario Biagini'nin oyunculuk atölyesinde çalışmak için seçilmiştir. 2007 International Hoboken Film Festival'inde Shooting Johnson Roebling adlı uzun metraj filmde canlandırdığı Nancy için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Oynamış olduğu bazı oyunlar Graceland, Rattlesnake, Twelfth Night, Love's Labor's Lost, Three Sisters ve Arcadia' dır. 2007'de Türkiye' de Bıçak Sırtı dizisiyle televizyon sektörüne adım atıp, sonrasında Binbir Gece ve Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizileriyle devam etmiştir. 2009 Afife Jale Tiyatro ödüllerinde Bayrak adlı oyunda canlandırdığı Kadınrolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu'su seçilmiştir. 2010’dan bu yana Will, Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm, Russel Crowe’ un yönettiği The Water Diviner ve Hiner Saleem’in yönettiği Tight Dressadlı filmlerde rol almıştır. Son olarak, 2014-2016 yılları arasında Güllerin Savaşı dizisinde Gülfem Sipahi karakteriyle hafızalara kazınmıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Shooting Johnson Roebling, Will (Babam İçin), Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, The Water Diviner (Son Umut), Tight Dress (Dar Elbise), Kaos  

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Bıçak Sırtı, Binbir Gece, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Atlılar, Galip Derviş, Güllerin Savaşı, Yıldızlar Şahidim  

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

The Median Line, Anthony & Cleopatra, Graceland, Rattlesnake, The Patient Therapist, Bayrak, Bomba, Fırtına, Nehir    

ÖDÜLLERİ:

2007    Hoboken Uluslararası Film    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

2009    Afife Jale Tiyatro Ödülleri    En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu ilk evliliğini 2005 yılında Christopher Burke ile yapmıştır. Çift, 2009 yılında boşanmıştır.

Ergüder, ikinci kez kendisi gibi oyuncu olan Kenan Ece ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, Demir Ece adında çocukları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi