Ayşegül Coşkun kimdir?

Morteb filmiyle adını dünyaya duyuran Ayşegül Coşkun kimdir?

Ayşegül Coşkun kimdir?

Ayşegül Coşkun Kimdir?

Ayşegül Coşkun, 17 Haziran 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan Coşkun, Firuza İlköğretim Okulu’nda ilkokul öğrenimini tamamladı. Ortaokul eğitimini Kocataş Barbaros İlköğretim okulunda alan ünlü isim, lise öğrenimini ise Sarıyer’de tamamladı.

Babasının müzisyen olmasının da etkisiyle, okul döneminde müzik faaliyetlerinde rol aldı. Daha sonra ailesinin isteğiyle, 2005 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 2 yıl bankada, 3 yıl da özel sektörde muhasebecilik yapan Ayşegül Coşkun, patronuna sinirlenerek bir şarkı yazdı. Ardından bir şarkı daha yazan Coşkun, sonrasında şarkı sözü bestelemeye başladı. Gitar, şan, dans ve piyano dersleri alan güzel isim, kursta tanışmış olduğu arkadaşı ile senelerce beraber sahne aldı.

Profesyonel çalışmalar yapmaya başlayan Ayşegül Coşkun, 2014 yılında “Gerçeğim Seninle” isimli albümü çıkardı. Sekiz Müzik etiketiyle piyasaya çıkan albüm, klipsiz yayınlandı. Ardından “Cuk” isimli şarkısı, Bahadır Tatlıöz aranjeliğinde ve klip yönetmenliğinde ilk klibi yayınlandı.

Ayşegül Coşkun kimdir?

Yine kursta tanışmış olduğu arkadaşının kurmuş olduğu müzik şirketi Ayor Müzik ile anlaşma yapan Ayşegül Coşkun, söz ve müziklerini kendisinin yaptığı, “Vur Dizine”, “Duvardaki Gülüşler”, “Deniz Ol” ve “Liman” şarkılarını yayınladı. 2019 yılında iyice tanınan Ayşegül Coşkun, “Motreb” isimli filmde başrol oynadı. Bu film için 2 ay gibi kısa bir zamanda Farsça öğrenen güzel oyuncu, film için 2 adet şarkı sözü yazarak besteledi.

Oyunculuk hayatında ilk kez şarkı söyleyen Parviz Parastouei, “Ah Benim Canım” isimli şarkıda Ayşegül Coşkun ile düet yaptı. Yine kendi yazmış olduğu “İlahi Kader” isimli şarkısı ile filme damgasını vurdu. Film çekimleri İstanbul’da yapıldı ve yaklaşık 2 ay kadar sürdü. 2019 yılında yayınlanan film, İran tarihinde en çok gişe yapmış olan film olmuş ve gişe rekoru kırdı. Motreb isimli film; Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde kırmızı halı törenleri ile karşılanmıştır. Ayşegül Coşkun, insanlar tarafından çok sevilmiştir.

Ayşegül Coşkun Şarkıları

2014 – Gerçeğim Seninle
2015 – Cuk
2017 – Vur Dizine
2017 – Duvardaki Gülüşler
2018 – Liman
2019 – Deniz Ol Gel
2019 – İlahi Kader
2020 – Ah Benim Canım 

2021- Mahvola

Ayşegül Coşkun Filmleri

2020- Morteb (Çalgıcı)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi