AK Parti Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir kimdir, nereli?

Türkiye’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçlandı. Buna göre İstanbul’un Güngören ilçesi Belediye Başkanı Bünyamin Demir oldu. Peki Bünyamin Demir kimdir, nereli? İşte detaylar…

AK Parti Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir kimdir, nereli?

Türkiye’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri tamamlandı. Sonuçlara göre İstanbul’un Güngören ilçesinin Belediye Başkanı AK Partili Bünyamin Demir oldu. Peki Bünyamin Demir kimdir, nereli? İşte merak edilenler…

BÜNYAMİN DEMİR KİMDİR?

Bünyamin Demir, 1982 yılında İstanbul'da doğmuş, fakat aslen Trabzon Akçaabatlıdır. Almanya'da başlayan eğitim serüvenine, İstanbul Güngören'deki Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde devam ederek, bu okulun ilk mezunlarından biri olmuştur. 2004'te, Haliç Üniversitesi'nin Mimarlık Bölümü'nü bitirdikten sonra serbest mimar olarak kariyerine başlamıştır. Marmara Üniversitesi'nde iktisat üzerine yüksek lisans ve doktora yapan Demir, Almanca, Arapça ve İngilizce dillerinde yetkinliğe sahiptir.

AK Parti içerisinde çeşitli pozisyonlarda bulunan Demir, 2008'den itibaren İstanbul Gençlik Kolları'nda aktif olarak görev yapmış, seçim süreçlerinde önemli roller üstlenmiştir. 2014 ile 2018 yılları arasında AK Parti MKYK yedek üyeliği yapmış, daha sonra İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak ekonomi işlerinden sorumlu olmuştur. Ayrıca, Medhal İlmi Araştırma Derneği'nin başkanı ve Medhal Hizmet ve Dayanışma Kooperatifi'nin kurucu üyeleri arasında bulunmuştur.

Bünyamin Demir, serbest mimar olarak profesyonel yaşamını sürdürmekte ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaktadır. 31 Mart 2019 tarihinde Güngören Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Mimar Bünyamin Demir, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde seçimlerden başarı elde ederek yeniden göreve seçilmiştir.

Demir, evli ve dört çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi