Mobil cihazlardaki 7 büyük güvenlik açığı

Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler derken teknolojiyi hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Bir çoğumuz en kritik bilgilerimizi artık kişisel bilgisayarlardan çok, akıllı telefon ve tabletlerde taşıyoruz. Özel fotoğraflarımız, videolarımız, tele

Mobil cihazlardaki 7 büyük güvenlik açığı



Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler derken teknolojiyi hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Bir çoğumuz en kritik bilgilerimizi artık kişisel bilgisayarlardan çok, akıllı telefon ve tabletlerde taşıyoruz. Özel fotoğraflarımız, videolarımız, telefon defterimiz, elektronik postalarımız hatta dolaştığımız yerlere kadar her türlü özel bilgi, akıllı telefon ve tabletlerimizde bulunuyor. Ayrıca  gerekli önlemleri almazsak kolayca elde edilebiliyor.

İşte yaptığımız 7 ölümcül hata ve almamız gereken önlemler;

Mobil cihazlar için tehdit az: Mobil cihazlarda tehlikeyi artıran en önemli unsur, güvenlik önlemlerinin yetersiz olması. Çünkü bilinenin aksine çok az kişi cihazında hiçbir şifre veya güvenlik yazılımı kullanmıyor. Bu da tehlikeyi artırıyor.

Basit ve ilk akla gelen şifreler: Kullanıcıların şifreleri oldukça basit ve kolayca tahmin edilen rakam veya harflerden oluşturuyor. Doğum tarihi, tuttuğunuz takımın kuruluş yılı gibi seçilen şifreler sizi kolayca ele veriyor.
Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!

Sosyal ağlarda basit tuzaklar: Facebook, twitter, foursquare ve Google+ gibi sosyal ağ uygulamaları mobil cihazlar üzerinden kullanılıyor. Sosyal ağlar, kişisel bilgilerin en rahat toplandığı alan. Unutulan güncellemeler: Kullanıcılar mobil cihazların güncellemelerini çoğu zaman unutuyor. En son güvenlik güncellemeleri ve yamalar bu yüzden mobil cihazlara yüklenemiyor. Bu da saldırılar için uygun iklim oluşturuyor.

'Özgür olalım' derken yasal olmayan sürüme kurban olmak: Genelde iOS tabanlı iPhone işletim sisteminde bedava yazılım ve güncelleme için şifre kırmak güvenliği de tehdit ediyor. Güvenlik ayarları yapılamadığı için kullanıcılar tehdidin farkında değil.

Açık unutulan kablosuz bağlantılar: Kablosuz WiFi bağlantısı veya fotoğraf, veri alışverişi için kullanılan kablosuz bluetooth bağlantısı kişisel bilgilerin ele geçirilmesine neden oluyor. Cihazın kime ait olduğu da bilindiği için adres defteri veya fotoğraflar kolayca ele geçiriliyor.

Bedava WiFi, 3G'den tatlıdır: Pek çok kişi ücretsiz WiFi bağlantısının peşinde koşuyor. Kafe, restoran ve havalimanı gibi halka açık alanlar önemli riskleri de oluşturuyor. Bankacılık işlemi için kullanılan şifreler veya elektronik posta hesapları en çok bu tür ortamlarda kaptırılıyor. Bu uygulamları kullanırken 3G şebekesi daha güvenli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler