Japonlar sonunda bunu da yaptı

Hayatı kolaylaştıran sayısız buluşla bütün dünyayı şaşırtmaya devam eden Japon bilim adamları, şimdi de özellikle yaşlı ve hastaları ilgilendiren bir icada imza attı.Merkezi Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Riken Enstitüsü'nde araştırmalarını sürdüre

Japonlar sonunda bunu da yaptı

Hayatı kolaylaştıran sayısız buluşla bütün dünyayı şaşırtmaya devam eden Japon bilim adamları, şimdi de özellikle yaşlı ve hastaları ilgilendiren bir icada imza attı.

Merkezi Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Riken Enstitüsü'nde araştırmalarını sürdüren bilim insanları, yatalak hastaları kucaklayarak kaldırıp taşıyan, ardından yeniden yataklarına yatıran bir robot geliştirdi. Baş kısmı kutup ayısı yavrusu görünümünde olduğu için "Robear" olarak adlandırılan sevimli yardımcı, şimdiden sağlık kuruluşlarının dikkatini çekmeye başladı.

oambc_1424825313_3332.jpg

Tanıtım görüntülerinde bir kadın mankeni kucaklayarak yatağından kaldıran Robear, yüzündeki tebessümle de hastaya moral veriyor. Şarj edilebilir özellikteki Robear, günler boyunca yeniden şarj etmeye gerek kalmadan kullanılabiliyor. 

PEKİ YÜZÜ NEDEN AYI ŞEKLİNDE? 

Riken Enstitüsü yetkilileri, Robear'ın hastaya yardımın yanı sıra psikolojik destek de sağlamak üzere tasarlandığını vurguladı. Robear'ı geliştiren ekibin başkanı Dr. Toshiharu Mukai, "Tasarımcılarımız çeşitli modeller üzerinde çalıştı. Biz de kutup ayısı yavrusu yüzündeki şirinlik nedeniyle bu yüz modelini seçtik. Çok uzak olmayan bir gelecekte, Robear'ın sağlık sektöründe aktif şekilde kullanılabilmesini umuyoruz" dedi.

Doğum oranlarının düştüğü ve yaşlı insan sayısının rekor düzeyde artmaya başladığı Japonya'da, bakıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilerle ilgilenme konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Genç nesillerin yoğun tempoyla çalışması nedeniyle, çok sayıda yaşlı yalnız başına ölüm gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler