Facebook ve Instagram'da 31 mart seçimi için "manipülasyonu önleme ekipleri"

Meta, Türkiye'deki seçimler için uzman ekipler kurup, manipülasyon ve yanlış bilgilere karşı yapay zeka kullanacak. Reklamlarda şeffaflık sağlanacak, doğruluk için global ortaklarla çalışılacak.

Facebook ve Instagram'da 31 mart seçimi için "manipülasyonu önleme ekipleri"

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, şirketin 31 Mart'ta Türkiye'de yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Yeşil, Meta'nın seçim sürecini güvenli bir şekilde yönetmek için uzman ekipler kurduğunu ve yanlış bilgilendirme ile manipülasyona karşı mücadelede yapay zeka ve dijital teknolojileri aktif bir şekilde kullanacaklarını açıkladı.

Meta'nın, Facebook ve Instagram platformlarında, sosyal meseleler, seçimler veya siyasetle ilgili herhangi bir reklamın dijital olarak modifiye edilmiş görseller, videolar veya ses kayıtları içermesi durumunda reklam verenlerden bunu belirtmelerini zorunlu kıldığını vurgulayan Yeşil, şeffaflığı artırmak adına bu tür içeriklere özel etiketler eklediklerini belirtti. Reklam verenlerin bu kurallara uymaması durumunda ilgili reklamların reddedileceğini ve tekrarlanan ihlallerde yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

Ayrıca, Yeşil, Meta'nın dünya çapında 100'e yakın bağımsız doğrulama partneri ile çalışarak yanlış bilgilerin saptanması ve değerlendirilmesi konusunda ciddi bir network oluşturduklarını, Türkiye'de de Türkçe destek veren iki ortakları olduğunu söyledi.

Türkiye'deki dijital medya okuryazarlığını artırmaya yönelik çabalar kapsamında, Dogrula.org ekibiyle başlatılan "#GerçeğiKeşfet Reels" kampanyasının da altını çizen Yeşil, bu girişimin doğru bilgiye ulaşmanın önemine dikkat çektiğini belirtti.

Seçimlere müdahaleyi önlemek adına özel ekiplerin kurulduğunu, bu ekiplerin koordineli kötüye kullanım vakalarına odaklandığını dile getiren Yeşil, seçim süreci boyunca topluluk standartlarına aykırı davranışlara karşı aktif önlemler alacaklarını vurguladı. WhatsApp üzerinden Türkiye'de hizmet veren doğrulama kuruluşlarının da yanlış bilgilere karşı kullanıcıların yanıt alabilmesini sağladığını ekledi.

Meta'nın reklamların şeffaflığını ve seçimlerin dürüstlüğünü artırmak için çeşitli güvenlik önlemleri aldığını belirten Yeşil, siyasi ve seçim reklamlarının Reklam Kütüphanesinde saklandığını ve herkesin bu reklamlar hakkında detaylı bilgi edinebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji