BES'ten yeni düzenleme! Sistemden çıkmayana avantajlı kredi imkanı!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) finansman ihtiyaçları nedeniyle ayrılmak isteyen katılımcılar için sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmelerine yönelik düzenleme yapılacak.

BES'ten yeni düzenleme! Sistemden çıkmayana avantajlı kredi imkanı!

Bireysel  Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 yıllık programda finansman ihtiyaçları nedeniyle BES'teki katılımcıların sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla  kredi çekebilmesi için ‘alacağın devri’ uygulamasının hayata geçirilmesi sağlanacak.

Ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak durum analizi ve projeksiyon çalışması yapılacak. Taslak yönetmelik paydaşların görüşleriyle hazırlanacak. Emeklilik şirketleri, bankalar ve katılımcılar arasındaki koordinasyonu sağlamak adına bir altyapı oluşturulacak.

BAKAN NEBATİ SİNYAL VERMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta yeni düzenleme sinyali veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Önümüzdeki dönemde, sistemde yeni düzenlemeleri ve teşvikleri de hayata geçirerek, ülke olarak birikimlerimizi daha da yüksek seviyelere taşıyacağız" demişti.

FON BÜYÜKLÜĞÜ 362 MİLYAR TL'YE ULAŞTI
Öte yandan BES’te 17 Ekim itibarıyla 14,3 milyon katılımcıya ulaşılırken fon büyüklüğü ise 362 milyar TL ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi