Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bayburt Yayın tarihi: 27 Temmuz 2026 17:00 Güncellenme tarihi: 27 Temmuz 2026 18:28

Bayburt'ta jandarma personeline enkazda arama kurtarma eğitimi

Bayburt İl AFAD Müdürlüğü tarafından İl Jandarma Komutanlığı personeline yönelik arama kurtarma eğitimi düzenlendi.

Bayburt İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü eğitmenleri tarafından, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı tim personeline yönelik 5 günlük "Enkazda Arama ve Kurtarma Temel Eğitimi ve Uygulamaları" gerçekleştirildi.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Eğitimin ilk iki gününde İl Jandarma Komutanlığı Eğitim Salonu'nda teorik dersler verildi.

Programın son üç gününde ise AFAD Eğitim Parkuru'nda uygulamalı enkaz arama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim, son gün yapılan sınavla tamamlandı.

SAHADA GERÇEK SENARYOLAR UYGULANDI

Uygulamalı eğitimlerde personel, iş sağlığı ve güvenliği kuralları kapsamında enkaz botu, iş kıyafeti, iş eldiveni, dizlik, dirseklik, koruyucu gözlük ve kask gibi kişisel koruyucu ekipmanları kullanarak arama ve kurtarma faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

AFETLERE HAZIRLIK GÜÇLENDİRİLDİ

Düzenlenen eğitimle jandarma personelinin afet ve acil durumlarda enkazda arama kurtarma konusundaki bilgi ve uygulama becerilerinin artırılması hedeflendi. Eğitim programı, teorik ve uygulamalı aşamaların ardından başarıyla tamamlandı.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!