Bayburt’ta hazır beton tesislerinde denetim gerçekleştirildi
Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte faaliyet gösteren hazır beton üretim tesislerinde Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) çalışması gerçekleştirildi.
Yapı Malzemeleri ve Yapı Denetiminden Sorumlu Şube personelleri tarafından yürütülen denetimlerde, hazır beton ürünlerinden çeşitli numuneler alındı.
Numuneler dayanım testinden geçirilecek
Alınan numunelerin, teknik kriterlere uygunluğunun belirlenmesi amacıyla il müdürlüğü laboratuvarında kırım ve dayanım testlerine tabi tutulacağı bildirildi.
Yetkililer, gerçekleştirilecek testlerle ürünlerin standartlara uygunluğunun değerlendirileceğini belirtti.

Teknik düzenlemeler incelendi
Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ile ilgili yönetmelikler kapsamında yapılan kontrollerde, ürünlerin piyasaya arzı ve dağıtım aşamasındaki uygunluk durumları incelendi.
Denetimlerde yapı malzemelerinin teknik düzenlemelere uygun olup olmadığı kontrol edildi.
Gümüşhane’de kayaların arasından çıkan “dolama” çiçeği ilgi görüyor
Amaç yapı güvenliğini artırmak
Yapılan denetimlerle yapı güvenliğinin artırılması, standartlara uygun yapı malzemesi kullanımının yaygınlaştırılması ve vatandaşların güvenli yapılarda yaşamalarının hedeflendiği ifade edildi.
Yetkililer, benzer denetimlerin belirli aralıklarla sürdürüleceğini kaydetti.
Kaynak:

