Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik mesleki eğitim çalışmaları kapsamında “Psikolojik İlk Yardım, Kayıp ve Yas Eğitim Programı” gerçekleştirildi. İki gün süren programda, meslek elemanlarının kayıp yaşayan ve zorlayıcı yaşam olaylarıyla karşı karşıya kalan bireylere yönelik yaklaşımları üzerinde duruldu.
PSİKOLOJİK İLK YARDIM VE YAS SÜREÇLERİ ELE ALINDI
Psikolog Sıla Yalçınoz Tatar ve Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Günbattı tarafından verilen eğitimde, psikolojik ilk yardımın temel noktaları, kayıp ve yas süreçlerinde bireylere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda katılımcılara bilgi aktarıldı.

Eğitim kapsamında, zorlayıcı yaşam olayları karşısında bireylerin duygusal ihtiyaçlarının anlaşılması ve kayıp yaşayan kişilere uygun yaklaşımın geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca yas sürecinde sunulabilecek psikososyal destek yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
BİREYLERİN İHTİYAÇLARININ DOĞRU DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇLANDI
Programda, meslek elemanlarının kayıp ve yas yaşayan bireylerin ihtiyaçlarını doğru değerlendirmeleri ve bu ihtiyaçlara uygun destek sunabilmeleri üzerinde duruldu. Eğitimle, zorlayıcı yaşam olayları karşısında bireylerin duygusal ihtiyaçlarının anlaşılması ve destek süreçlerinin daha bilinçli yürütülmesine yönelik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.
İki gün süren eğitim programının tamamlanmasının ardından, eğitimi veren Psikolog Sıla Yalçınoz Tatar ile Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Günbattı’ya teşekkür belgesi takdim edildi.