Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bayburt Yayın tarihi: 06 Temmuz 2026 12:37

Aydıntepe’de Üreticiye 15 İthal Angus Düve Teslim Edildi

Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında üreticiye 15 ithal Angus gebe düve teslim edildi. Üreticiye aylık destek ve sigorta imkânı da sağlanacak.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Yapracık köyünde hayvancılıkla uğraşan Musa Eraslan’a, 15 ithal Angus ırkı gebe düve teslim edildi. Teslimat, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde, hayvanlar Türkiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) aracılığıyla temin edildi. Çalışmaların ülke genelinde planlama doğrultusunda sürdüğü belirtildi.

Proje kapsamında üreticiye, her bir hayvan için 12 ay boyunca aylık 1500 lira bakım ve besleme desteği verileceği bildirildi.

Ayrıca teslim edilen hayvanların bir yıl süreyle ücretsiz Türkiye Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortası kapsamında olacağı kaydedildi.

Aydıntepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından gerekli kontrol ve tespitlerin yapıldığı, sürecin sahada planlı şekilde devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!