Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu

Son dakika haberine göre ECB refinansman operasyon faiz oranını beklentilere uygun şekilde 75 baz puan artırdı

Avrupa Merkez Bankası  faiz kararını duyurdu

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Bugün yılın 7. toplantısını gerçekleştiren banka, Euro bölgesindeki ekonomik daralma ile mücadele etmek adına eylül ayında ilk kez 50 baz puan artırım yapmıştı. Beklentiler doğrultusuna banka bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışına gitti.Aldığı kararlarla dünya ekonomilerine ve piyasalara etki eden Avrupa Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı. Yükselen enflasyon mücadele etmeyi bu yılki hedeflerine koyan banka beklentiler doğrultusunda karar aldı. Ana refinansman oranı yüzde 2, marjinal borç verme imkanı yüzde 2,25 ve mevduat faizi yüzde 1,50 seviyesine yükseldi. 

TARİHİ FAİZ ARTIŞI KARARI  EYLÜL AYINDA GELDİ
Avrupa Merkez Bankası Euro bölgesindeki rekor enflasyonla mücadele etmek için faiz artışlarına devam ediyor. Banka, eylül ayınnda olduğu gibi  ekim toplantısında da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Avrupa Merkez Bankası 1988 yılında faaliyete başladı. Dünya ekonomilerindeki daralma ve enflasyonist baskılar nedeni ile tarihinde ilk defa Eylül ayında faiz artışı gerçekleştirdi. Bankanın başkanı Christine Lagarde’nin şahin mesajları doğrultusunda bu toplantıda da yeni bir faiz artışı gelmesi bekleniyordu. 

ENFLASYON RAKAMLARI YÜZDE 9,9 OLARAK REVİZE EDİLDİ
Euro Bölgesi’nde enflasyon rakamları yüzde 9,9 olarak revize edildi. Bankanın hedefi ise yıl enflasyon rakamlarını yüzde 2 seviyesine çıkarmak. Bu amacına yönelik olarak bankanın yıl boyu toplantılarından faiz artırıma gitmesi bekleniyor. Buna karşın büyüme rakamlarında önem veren bankanın beklentilerin aksine yıl içinde faizlerin hızını yavaşlatacağı da söylenenler arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi