Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Aşısız maçın kazananı!

Sivasspor karşılaşması öncesi, Trabzonspor’da yetkili isimlerin bize söyledikleri şuydu; ‘’Özellikle bordo mavili taraftar grupları, aşıları eksik diye Medıcal Park'a alınmadılar. Buna da müdahale etme yetkimiz yoktu.’’ Doğrudur. Karar; Trabzon valilik makamından çıkarak, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne yazılı ya da sözlü olarak tebliğ edilmiş sanırım. Yüzlerce demiyorum bakın, binlerce taraftar yağmur altında her iki kale arkalarının dış kapılarına yığıldılar. İlk 45 dakika bitene kadar beklediler ve yinede İçeri giremediler.

Bu karar doğru olabilir. Bir diyeceğimiz yok. Yalnız acaba taraftar grupları bu hafta başında bu maç ve gelecek maçlar için aşı konusunda uyarıldılar mı? Bundan sonra yani milli ara dahil, üç hafta sonra Medıcal park’taki ilk maçın adı; Galatasaray.

Benden hatırlatması arkadaşlar, aşınızı olun!

Taraftarların bu akşamki 90 dakikayı izleyememesine üzüldüm. Tepkide koydum ama arkadaşlar sizde tamamlayın şu aşılarınızı artık. Bilin ki; bundan sonra aşısı tamamlanmamış vatandaşlar, hiçbir yere giremeyecek, hiçbir yere gidemeyecek.

Çise yağan bu karamsar geceye gelince, ev sahibinde sakatlığı tam geçmeyen Dorukan ile hasta olan Parmak, kadroda olmayanlardı. Son günlerin Alanyasporlu Efecan ile Trabzonsporlu Parmak takası haberleri, maç öncesi bir asparagastı!

Sezon başından beri çizgisini bozmadan güzel işler yapan, for hattının Yeşil Burun Adalı Djaniny’i bu gece yine alkışlamadan geçemeyeceğim. Danimarkalı Cornelius, öyle bir hücum hattına transfer oldu ki, ona sıra gelir mi bilmiyorum! Bu gece Marek’te alkış alanlardan.

Bu arada, Berat kardeşe de artık biri bir şey söylesin de, şu çok yana yana oynama sevdasından bi vazgeçsin artık. Biraz çapraza oynaması, biraz dikine oynaması, topla rakip sahaya boşluğu bulunca topla dripling yapması lazım!

Sezona en fazla 90 dakikayı oynayarak çıkan hazır bir takım olan Yiğidolar, puan almaya geldiği Trabzon deplasmanından umduğunu istese de bulamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor’un, ikinci yarısında ise Sivasspor’un lehine verilen penaltı kararlarının her ikisi de bana göre tartışılır. Sivasspor’un Gradel ile kullandığı penaltı atışı, kaleci Uğurcan’dan iki kez döndükten sonra, İsmail Köybaşı topu uzaklaştırmadı. Pozisyon gereği meşin yuvarlağı sağ değil de, sol ayağının dışıyla uzaklaştırmaya kalkıp, hata yapıp beceremeyince, topu önünde bulan ve oyuna kısa bir süre önce girmiş olan Isaac Cofie takımının golünü yazdı.

Orta hakem Abdülkadir Bitigen’in, sık sık gereksizce sarı kartına sarıldığı, özellikle Kaleci Uğurcan’a gösterdiği komik sarı kartlı bu 90 dakika, oyun açısından çok sıkmadı, Zaman zaman seyir zevki verdi. Kırmızı beyazlılar, iyi olduğu ve gol bulduğu kenar toplarda yakaladığı birkaç pozisyonu, bu sefer ’es’ geçti. Özellikle Kayode ve Gradel’in çabaları sonucu değiştirmedi. Ev sahibinde ikinci 45 dakika süresince, Gervinho, Nwakaeme, Berat ve Djaniny yerlerini, Cornelius, Ömür, Koita ve ilk kez forma giyen Sıopis’e verdi. Genelde ikinci yarı rakip sahada hep topu ayağında tutmaya ve sahip olmaya, oynamaya, oyunu domine etmeye çalışan Trabzonspor, kendi taraftar gruplarından aşı nedeniyle destek alamadığı bu maçta, tribünlerdeki yerlerini alan diğer bordo mavili taraftarlardan gerekli desteği fazlasıyla aldı.

Şimdi sıra geldi, perşembe gecesi oynanacak olan Roma seferine!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR