Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Artvin Yayın tarihi: 07 Kasım 2026 09:32

Mustafa Şentop Artvin'de öğrencilere seslendi: Cevabı nerede arayacağınızı bilin

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Artvin Çoruh Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilerle bir araya geldi. Şentop, “Bir üniversite öğrencisinin her sorunun cevabını bilmesi zaten gerekmez ama bir sorunun cevabını nerede arayacağını bilmesi gerekir” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Şentop, Artvin Çoruh Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilerle buluştu. Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende "Kim olduğunuzu bilmeden nereye gidebilirsiniz?" başlıklı ders veren Şentop, üniversite eğitimi, bilgi ve kişisel gelişim üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen Şentop, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin yalnızca meslek edinmeye değil, nasıl bir birey olacaklarına da odaklanmaları gerektiğini söyledi.

"ÜNİVERSİTE İNSANA KENDİNİ TANIMAYI ÖĞRETİR"

Üniversite eğitiminin yalnızca bilgi edinmekten ibaret olmadığını belirten Şentop, Yunus Emre'nin "İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir" sözünü hatırlattı.

İnsan öğrendikçe yeteneklerini ve eksikliklerini daha iyi fark ettiğini ifade eden Şentop, bilginin beraberinde sorumluluk da getirdiğini dile getirdi.

ARTVİN'İN TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında Artvin'in tarihine de değinen Şentop, kentin 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbi sonrasında Rus idaresine geçtiğini, farklı işgal ve idare değişikliklerinin ardından 7 Mart 1921'de yeniden ana vatana kavuştuğunu anlattı.

Kendi ailesinin köklerinin bugün Kuzey Makedonya sınırları içerisinde bulunan bir şehre dayandığını belirten Şentop, insanların kendi geçmişlerini bilmelerinin başkalarının geçmişlerine saygı duymalarını da sağlayacağını söyledi.

Şentop, öğrencilere Artvin'in tarihini, kültürünü ve yerel yaşamını yakından tanımaları tavsiyesinde bulundu.

"BİLMİYORUM, ARAŞTIRMAM LAZIM DİYEBİLMEK OLGUNLUKTUR"

Gençlerin kendi düşüncelerini oluşturabilmeleri için araştırmaya ve öğrenmeye devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Şentop, hazır cevapları tekrarlamak yerine emek vererek bilgi edinmenin önemine dikkat çekti.

Bir konuda görüş bildirmeden önce bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu bilmiyorum, araştırmam lazım diyebilmek aslında bir olgunluktur. Bir üniversite öğrencisinin her sorunun cevabını bilmesi zaten gerekmez ama bir sorunun cevabını nerede arayacağını bilmesi gerekir. Üniversite bunu öğretir.”

Törende Artvin Valisi Turan Ergün ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın da konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!