| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Artvin Yayın tarihi: 08 Nisan 2026 16:43

Artvin’de “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” bölge finali yapıldı

Artvin’de düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” bölge finalinde ortaokul ve lise kategorilerinde birinciler belli oldu. Dereceye giren öğrenciler Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” bölge finali, Artvin’de gerçekleştirildi. Yarışma, farklı illerden öğrencilerin katılımıyla yoğun ilgi gördü.

12 İLDEN ÖĞRENCİLER KATILDI

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Artvin, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon’dan öğrenciler katıldı.

artvinde-genc-bilaller-ezan-okuma-yarismasi-bolge-finali-yapildi

BİRİNCİLER BELLİ OLDU

Jüri tarafından makam, diksiyon, tecvid, ses ve genel icra kriterlerine göre değerlendirilen yarışmada;

Ortaokul kategorisinde Ağrı Muhammed Celali İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Furkan Polat

Lise kategorisinde Gümüşhane Kelkit Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Batuhan Nas

birinci oldu.

TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILACAKLAR

Yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verilirken, birinciler Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

“EZAN GÖNÜLLERE DOKUNUR”

Artvin Vali Yardımcısı Berker Çırak, yaptığı konuşmada,

“Güzel bir edayla okunan ezan kalplere huzur verir, gönüllere dokunur ve bizlere kulluk bilincini hatırlatır” ifadelerini kullandı.

DEĞER ODAKLI EĞİTİM VURGUSU

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Akif Şentürk ise öğrencilerin sadece akademik değil, ahlaki ve kültürel değerlerle donatılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!