Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda Yürüyoruz” temasıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kent merkezinde düzenlenen program yoğun katılıma sahne oldu.
KORTEJ HALİTPAŞA KAVŞAĞI’NDAN BAŞLADI
Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Halitpaşa Kavşağı’ndan başladı.
Katılımcılar buradan Millî İrade Meydanı’na doğru yürürken, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca şehitler ve gazilere duyulan minnet ön plana çıktı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüş, kortejin Millî İrade Meydanı’na ulaşmasıyla tamamlandı.

ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Kortej yürüyüşünün tamamlanmasının ardından program Merkez Camisi’nde devam etti.
Camide aziz şehitler ile hayatını kaybeden gazilerin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda şehitler ve gaziler için dualar edildi.
ANMA PROGRAMI DEVAM EDECEK
Artvin’de Gaziler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler kortej yürüyüşü ve Mevlid-i Şerif programıyla sınırlı kalmayacak.
Anma programı, 19 Eylül Cumartesi günü Millî İrade Meydanı’nda düzenlenecek resmî törenle devam edecek.
Kentte gerçekleştirilecek törende 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler anılacak.