2 bin 540 rakımlı Sahara Geçidi’nde kar yağışı ve tipi

Artvin ile Ardahan'ı birbirine bağlayan 2 bin 540 rakımlı Sahara Geçidi’nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

2 bin 540 rakımlı Sahara Geçidi’nde kar yağışı ve tipi

Artvin ile Ardahan'ı birbirine bağlayan, 2 bin 540 metre yüksekliğindeki Sahara Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüler, zor anlar yaşadı. Ekipler, güzergah boyunca tuzlama ve kar küreme çalışması sürdürüyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde soğuk hava etkili olurken, yüksek kesimlerde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayan Ardahan-Artvin kara yolunun 2 bin 540 rakımlı Sahara Dağı Geçidi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş uzaklığı düştü, sürücüler ise zor anlar yaşadı. Seyir halindeki araçların camları buzlanırken, sileceklerin de donduğu görüldü. Sürücüler, ara ara yolda araçlarını durdurup, ön camlarını temizlemeye çalıştı. 

Karayolları ekipleri de bölgede iş makineleri ile başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı sürücülerden dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel