Zorluoğlu'ndan Araklı açıklaması: "İki derenin birleştiği nokta..."

Zorluoğlu Araklı'da gelaket bölgesinde Haber61 TV mikrofonlarına konuştu.

Zorluoğlu'ndan Araklı açıklaması: "İki derenin birleştiği nokta..."

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı'da felaket bölgesinde Haber61 TV'ye açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu şöyle konuştu;

"4 vefat eden vatandaşımıza rahmet diliyorum. Kayıp olan 6 vatandaşımız var içinde bizim personelimiz de var. İnşallah onlar da kısa süre içinde bulunur. Şuan 200 arama kurtarma ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Dağ kütlesinin yukarıda kopması ve sonrasında set halindeyken taşarak patlaması sonucunda bir afet oldu. Kriz masası kuruldu ve gerekli tedbirler alındı. Bakanlarımız olay yerine geldiler, gereken açıklamaları yaptılar. İki derenin birleştiği alan burası. Devlet kurumları burada. Bir yandan hasar tespiti yapılıyor, bir yandan arama çalışmaları yapılıyor, bir yandan bağlantısı kopan yolları onarıyoruz, bir yandan cenazelerle ilgileniyoruz. Gerçekten çok üzücü."

"Hem devletin hem vatandaşlarımızın bilincinin artırılması lazım. Bu tür alanlara yerleşim kousunda gereken yapılması lazım. En riskliden başlayarak bu tür alanlarda çalışmalarımızı planlayarak var olan riski minimize etmeye çalışacağız. Biz bunun sorumluluğunu sonuna kadar hissediyoruz."

"Yol yapımlarında ve diğer inşaat faaliyetlerinde dere yataklarına harefiyat dökülebiliyor. Burada da böyle şeyler geçmişte yaşanmış. HES'le ilgili değil afet daha yukarıdan geldi. Dere yataklarının gereksiz harfiyatlarla doldurulması daha dikkatli takip edilmeli ve vatandaşların da bilinçli olması gerekiyor. Bunları bize bildirmelerini istiyoruz, bu çok önemli ve ceza gerektiren konudur."

"İnsanları buradan tahliye ettik. Çok az işi olmayan kişi kaldı burada. Trabzon'da yağışın ne zaman geleceğini bilemiyorsunuz, burası riskli bir gölge. Vatandaşlarımız merak edipte buraya gelmesin gerçekten çok önemli çalışmalar sürdürüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber