İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Ancak bu kadar!

38 bin 477 biletli taraftarın izlediği maçta Trabzonspor Fenerbahçe’yi bir kere daha elinden kaçırdı! Hem de üç kez öne geçmesine rağmen!!! Diyeceksiniz ki ama maç 1 – 1 sona erdi! Ya İstanbul’da ilk yarıda 2 – 2 biten ve pisi pisine kaybedilen 2 puan? Şimdi anlaşıldı değil mi? Fakat bana göre bu skor bu kadro ile fena değil… Çünkü bu kadro ancak bu kadar yapabilir! Düşünsenize kalede Onur, forvette Burak Yılmaz olmasa maçın hali nice olurdu?

Maça beklenilen aksine Fenerbahçe atak başladı. Kucka’nın pozisyonu hariç neredeyse rakip kaleyi göremeyen Trabzonspor, bir türlü hatları bağlayacak oyuncuyu bulamadı! Yusuf’u öyle bir kilitlediler ki genç oyuncu nefes alamadı. Yani rakip Trabzonspor’u önce orta alanda engellemek için her şeyi yaptı. Trabzonspor’da Rıza Çalımbay sağ bek Kamil Ahmet’ten sol bek üretti de Fenerbahçe geri mi kaldı? Aykut Kocaman da sol bek Hasan Ali’den orta saha yarattı! Sırf korkudan… Gerçi Kamil Ahmet görevini bana göre fazlası ile yaptı. Önümüzdeki hafta muhtemelen de sağ bek oynayacak! Çünkü Pereira sarı kart cezalısı

Trabzonspor adına koca bir kayıp ilk yarıdan sonra Rıza Çalımbay çok radikal bir değişiklik yaptı. Yusuf’u yanına alırken Sosa’yı sahaya sürdü. Ve o Sosa geldiğinden beri belki de ilk kez adına yakışır gibi oynadı. Sosa ile birlikte Abdülkadir de sanki bağını çözdü. Ve müthiş bir kesme ile Burak Yılmaz’ı, Burak Yılmaz da kafa ile ağları gördü!

Asında gol tam da istenen dakikalarda geldi. Golden sonra Kocaman’ın iki değişikliğine rağmen Trabzonspor daha çok boş olan buldu. Bordo mavililer bunlarda önce son dokunuşları düzgün yapamadı, sonra da Burak belki de aşırı hırsının kurbanı olarak kendisinin ve takımının ikinci golünü uygun fırsatlar bulmasına rağmen kaydedemedi.

Bu kadro ile şampiyonluk çok zor. Sonuca fazla üzülmeye de gerek yok… Bu sezon Fenerbahçe iki maçta da zor kurtuldu. Ayrıca Trabzonspor bu dönemde 3 büyüklere kaybetmedi. Kısaca Trabzonspor; yetersiz ve yanlış kadro kurumuna rağmen büyük maçlarda pek sıkıntı çekmedi.

Trabzonspor’un sahaya 8 yerli oyuncu ile çıkışı ve bunların çoğunun gelecek yıl da kadroda bulunmaları mutlak görünürken, eksik yerlere gerçek isabetli oyuncularla en azından saha içindeki sorunlar çözülebilir!

Buradan Trabzonspor taraftarlarına da teşekkür etmek borcumuz olsun. Çünkü, birkaçı dışında taraftarın tamamına yakını artık provokasyonlara gelmiyor. Trabzonspor şike mücadelesini elbette sürdürecektir. Ama maçlar da oynanmak zorunda. Bu nedenle büyük olgunlukla takımlarını destekleyen ve güvenlik nedeni ile bırakılan küçük bölümler hariç stadı dolduran tüm taraftarlara bir kere daha teşekkür ediyorum.

Haa, bir de Ali Palabıyık var! Her maça mecburiyetten lazım olan adı hakem olan biri… At nalı kadar da FİFA kokartı var. Dün geceki maçı mutlaka bir daha izleyecektir. İzlesin ve Fenerbahçeli İsmail’in taç ve faul atışlarından kaç dakika çaldığını bir görsün! Eğer görebiliyorsa… Sanmıyorum. Çünkü iki takım aleyhine de olmadık kararlar verdi. Mesela Fernandao’nun Abdülkadir’e peş peşe iki tekme atmasının cezası sadece sarı kart mıydı? Hele uzatmalarda Sosa’nın rakipten çok temiz bir hareketle alıp olgun bir atak başlangıcı yaparken faul vermesi rastgele karar vermesindendi! Ama Pereria’nın da sazan gibi itiraz edip sarı kart cezalısı durumuna düşmesi daha büyük aptallıktı.

Ama şunu unutmayın yarın ve öbür gün gazeteler, televizyonlar bu adamı haftanın hakemi seçecektir! Herhalde zoraki sırıtması ile görünen 32 dişine tav oldukları için!!!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR