Anahtar Deliği 11.03.2026 – Küçük Orhan spor camiasını yasa boğdu!

Trabzonspor’un eski golcüsü Orhan Kaynak’ın vefatı spor camiasını yasa boğdu. Silivri’deki İBB davasında fotoğraf tartışması gündem olurken, Trabzon Büyükşehir Meclisi’nde Şemdinli projesi polemiği yaşandı. İftar sofraları ise memnuniyet aldı.
Anahtar Deliği 11.03.2026 – Küçük Orhan spor camiasını yasa boğdu!

KÜÇÜK ORHAN SPOR CAMİASINI YASA BOĞDU!

Trabzonspor camiası, dün geceyi tarifsiz bir üzüntüyle geçirdi. Kulübün eski futbolcusu ve şimdiki yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, 56 yaşında aramızdan ayrıldı. Gözlerimizde hâlâ bordo-mavili formayla attığı goller, gönlümüzde ise samimiyeti ve karakteriyle yer etmiş bir dostun boşluğu kaldı.

Orhan Kaynak, 1993-1994 sezonunda Samsunspor’dan Trabzonspor’a transfer olarak futbolculuğunun en parlak dönemine adım attı. Takım kadrosunda başka bir Orhan olması nedeniyle “Küçük Orhan” olarak anıldı. İlk sezonunda genellikle sonradan oyuna girerek veya ilk 11’de başlayıp yerini bırakarak 24 maçta 5 gol kaydetti. Ancak 1994-1995 sezonu, onun gerçek yıldızı parladığı dönem oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş, onu ilk 11’de düzenli olarak sahaya sürünce, Orhan Kaynak adeta futbolun dilini konuşmaya başladı. Ligde 31 maçta 14 gol attı, takımının Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada ligi tamamlamasında büyük rol oynadı. Türkiye Kupası’nda ise 6 maçta 4 golle hem takım arkadaşı Şota Arveladze ile beraber gol kralı oldu hem de Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıdı.

En unutulmaz anlardan biri, UEFA Kupası’nda İngiltere’nin köklü ekiplerinden Aston Villa karşısında yaşandı. İlk maçta Avni Aker Stadı’nda attığı gol, Trabzonspor’a 1-0’lık galibiyeti getirdi. Rövanşta geriye düşmesine rağmen onun golüyle eşitliği sağladılar. Maçı kaybetmiş olsalar da turu geçen taraf oldular; ve Orhan Kaynak, o sezon Türk futbolunun parlayan yıldızı olarak hafızalara kazındı.

Daha sonra Beşiktaş’a transfer olsa da, Trabzonspor’daki döneminde hem karakteri hem de futboluyla taraftarların gönlünde taht kurmuştu.

Futbolculuk kariyerinin ardından, Fatih Tekke’nin teknik direktörlüğünde Trabzonspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapan Orhan Kaynak, dün iftar sofrasında yemek yerken geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Orhan Hoca, ne yazık ki babası Hakkı Kaynak ve ağabeyleri Reşit ile Kayhan’ın da paylaştığı acı kaderi yaşadı.

Spor camiası ve sevenleri, bugün onu hem futbolculuğu hem de insanlığıyla anıyor. Mekânı cennet, ruhu şad olsun. Allah ailesine, sevenlerine ve tüm Trabzonspor camiasına sabır versin.
1

***

SİLİVRİ’DE FOTOĞRAF YARIŞI MI, ADALET MÜCADELESİ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davası Silivri’de başladı. Duruşmayı takip etmek için Türkiye’nin birçok yerinden partililer Silivri’ye akın etti. Trabzon’dan da kalabalık bir partili heyetin İstanbul’a gittiğini gördük. Ancak Silivri’de öyle görüntüler ortaya çıktı ki (!) insan gerçekten şaşırmadan edemiyor. Bazı partililerin duruşmayı takip etmeye mi yoksa fotoğraf çektirmeye mi gittiğini anlamak mümkün değil!

Bir tarafta İBB davalarında yargılanan onlarca insan, diğer tarafta ise sosyal medyada paylaşılacak bir kare fotoğrafın peşinde koşan sözde siyasetçiler

Gerçekten insanın aklına şu soru geliyor: Bu bir adalet mücadelesi mi, yoksa fotoğraf yarışı mı?

İnsanlar aylardır cezaevinde yatıyor. Aileleri perişan, yakınları endişe içinde. Bir kesim ise o atmosferde bile fotoğraf çekip sosyal medya paylaşımı yapma telaşında. Mahkeme salonunun önünde, Silivri Cezaevi’nin girişinde, kalabalığın ortasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada adeta yarışa girmiş durumda.

Peki bunun anlamı ne?
“Biz de oradaydık” demek mi?
“Yarın bir gün çıktığında bak biz seni yalnız bırakmadık” demek mi?

Eğer gerçekten destek vermek istiyorsanız, bunun yolu şov yapmak değildir.

Yola çıkarken bir fotoğraf paylaşırsınız, “Davayı takip etmek üzere Silivri’ye gidiyoruz” dersiniz, olur biter. Ama mahkeme atmosferinde, insanların geleceğinin söz konusu olduğu bir yerde fotoğraf peşinde koşmak gerçekten düşündürücü.

Bir tarafta büyük bir hukuki mücadele
Diğer tarafta ise siyasi imaj uğruna verilen pozlar

Bu nasıl bir anlayış?
Bu nasıl bir samimiyet?
O fotoğraflara bakıp insan biraz olsun utanmaz mı?

İçeride yatan insanların ailelerine, yakınlarına ve onları gerçekten destekleyenlere karşı bundan daha büyük bir saygısızlık olabilir mi?

Ne yazık ki birçok kişi siyaseti bir mücadele alanı olarak değil, bir gösteri sahnesi olarak görüyor.
Ve işte ortaya çıkan tablo da bu oluyor.

Ayıp, yazık, üzücü…

1

***

ŞEMDİNLİ TARTIŞMASINDA ŞAŞIRTAN GERÇEK!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir Şemdinli’de yapmayı planladığı çok amaçlı salon üzerinden günlerdir siyaset yapılırken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ortaya çıkan bir detay duyanları şaşırttı.

Hatırlanacağı üzere CHP’li meclis üyeleri, “Trabzon’un 100 milyon lirası Şemdinli’ye harcanacak” diyerek projeye sert tepki göstermiş, hatta Kahramanmaraş Caddesi’nde sandık kurarak işi halka sormaya kadar götürmüştü. Ancak dünkü meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yaptığı açıklama, tartışmaya bambaşka bir boyut kazandırdı.

Başkan Genç, Şemdinli ile kardeş şehir olunması kararının meclisten geçtiğini ve 2026 Performans Programı kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bütçesine, Şemdinli’deki çok amaçlı salon ile Akçaabat Akçakale’deki başka bir proje için 50 milyon TL ödenek konulduğunu hatırlattı.

Üstelik bu bütçenin mecliste oy birliğiyle kabul edildiğini söyleyen Genç, CHP sıralarına dönerek “Madem karşıydınız, o gün neden itiraz etmediniz?” diye sordu.

Bu soru üzerine CHP sıralarından gelen cevap ise salonda kısa süreli şaşkınlık yarattı. Bazı CHP’li üyelerin “Raporu toplu olarak onayladık, detaylara bakmadık” demesi, kulislerde günün en çok konuşulan cümlesi oldu.

Başkan Genç de bu sözlere karşılık, performans programlarının meclis üyelerine bir hafta önceden dağıtıldığını hatırlatarak, “İncelemeniz için veriyoruz. Sonra oy birliğiyle onaylıyorsunuz, ardından fırsat yakaladık diye eleştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Meclisteki bu diyalog sonrası kulislerde iki farklı yorum yapılıyor. Bir kesim CHP’nin projeyi incelemeden onayladığını savunurken, bir kesim de siyasi tartışmanın sonradan büyütüldüğünü düşünüyor.

Aslında Başkan Genç dün bu tartışmaya son noktayı şu sözlerle koydu:

“Şemdinli’ye yapacağımız salon sadece bir sosyal projeye destek değil, birliğimize ve kardeşliğimize katkı sunacak bir adımdır. Bir kısmını belediye bütçemizden, bir kısmını da hibe ve bağışlarla karşılayacağız. Yaptığımız doğru bir iştir ve sonuna kadar arkasındayım.”

2

***

BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR YEMEKLERİNE TAM NOT

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarıyla ilgili dikkat çekici bilgilere ulaştık. Edindiğimiz bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, her gün kentin 6 farklı noktasında yaklaşık 6 bin 500 kişiye ulaştırılan iftar yemeklerinin vatandaşlar tarafından nasıl karşılandığını düzenli olarak ölçüyor.

Her iftar programının ardından en az 100 kişiyle birebir anket yapıldığı, vatandaşlara yemeklerin lezzeti ve kalitesiyle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Yapılan değerlendirmelerde iftar yemeklerinden memnuniyet oranı yüzde 95’e ulaştı.

Kulislerde konuşulanlara göre, memnuniyet oranının yüksek çıkması belediye yönetimini de memnun etmiş durumda. Öte yandan ankette dile getirilen eleştirilerin de doğrudan yüklenici firmaya iletildiği ve gerekli uyarıların yapıldığı belirtiliyor.

Memnun olmayanların en çok dile getirdiği şikâyetlerin ise yemeğin zaman zaman soğuk olması ya da tuz oranının düşük kalması olduğu konuşuluyor.

Ancak genel tabloya bakıldığında Trabzon’da kurulan iftar sofraları büyük çoğunluktan “geçer not” alıyor.

1

 

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum