Anahtar deliği. Hacıosmannoğlu gitsinde yerine kim gelsin? (16.10.2014)

Hacıosmanoğlu gitsin de yerine kim gelsin?

Anahtar deliği. Hacıosmannoğlu gitsinde yerine kim gelsin? (16.10.2014)

HACIOSMANOĞLU GİTSİN DE YERİNE KİM GELSİN?

Dün gün boyu Trabzonspor camiasının sağduyu sahibi divan üyeleriyle, futbol adamlarıyla sohbetimiz oldu.

Sohbette can alıcı konu Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu’nun konumu ve Aralık’ta yapılacak genel kurulun seçimli hale getirilip getirilmeyeceği idi.

Sağduyu sahibi insanlar Haciosmanoğlu’nun kulübü temsili hiç beğenilmiyor, aman aman da o gitsin de kim gelirse gelsin denmiyor.

Haciosmanoğlu’nu gitsin de yerine gelecek olan isim ondan daha iyi kulüp başkanlığı görevini yapacak nitelikte insan olsun diyorlar.

Camiada bir anlayış hakimdir, bu başkan ve yönetim gitsin de kim gelirse gelsin.

Eski başkan Sadri Şener’in son dönemlerinde de camiaya bu hava hakim olmuştu.

Sadri Şener gitsin deniyordu.

Şener gitti de yerine gelen Hacıosmanoğlu hiç hesapta olmayan isimdi.

Ne camiayı ne de kulübü temsil edebiliyor.

Sağduyu sahibi isimlerin de dillendirdiği gibi Hacıosmanoğlu gitmesine gitsin de yerine kim gelsin, kimin hazırlığı var.

Bu kadar borç yükünün altına girecek babayiğit kim, 400 milyon lira borçlu olan kulübü dönüştürecek, kulübü temsilde sıkıntı yaşatmayacak yeni başkan adayı kim?

Aralık ayında yapılacak kongreye ne kaldı ki?

OTOGAR NEREYE TAŞINACAK?

Trabzon Değirmendere’deki otogar miadını doldurdu, eskisi gibi ihtiyaçlara yanıt veremez hale geldi.

1980’li yılların ortalarında dönemin belediye Başkanı Orhan Karakullukçu tarafından yaptırılan otogar otuz yılı aşkın süredir şehre hizmet veriyor.

Yenisi yapılacak diye son yıllarda bir çivi bile çakılmadı, her tarafı dökülmeye başladı.

Şehrin önemli vitrin merkezlerinin başında gelen her gün onlarca toplu taşıma aracının giriş çıkış yaptığı binlerce insanın seyahat için uğramak zorunda kaldığı otogarın yeni yerinde hizmet vermesi için bazı çalışmaların olduğu biliniyor.

Akyazı projesi dolgu alanı yapılmaya başladığı dönemde, otogarın da dolgu yapılan bu alan üzerine kurulacağı, şehre marka katacak son sistem modern bir görünümde olacağı yetkililer tarafından söz verilmişti.

Aradan yıllar geçmesine rağmen ne Akyazı projesi içinde otogar yapımı başlanacak diye bir söylem duyuluyor, ne de yeni otogar için arazi arayışı var.

İlleri geçtik de Anadolu’nun çeşitli ilçelerine yapılan modern otogarları Trabzon insanı gördüğünde, Değirmendere’de faaliyet gösteren mevcut otogarın hangar görünümü üzüntü kaynağı oluyor.

CADI KAZANI GİBİ KAYNIYOR

Geçmişte de Trabzon Belediyesi cadı kazanı gibi idi.

Dedikodu kol geçerdi belediye binası içinde ve çevresinde, çalışanlar arasında çekememezlik, makam sahipleri arasındaki bitmeyen amansız yarış her zaman olmuştur.

Büyükşehir olunca dedikodular, sıkıntılar, çekememezlik ikiye katlandı, çünkü aynı çatı altında görev yapmak zorunda bırakılan Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri, yönetimleri ve çalışanları var.

Herkes birinin adamı, sisteme göre çalışma düzeni henüz sağlanmış değil, herkes adamına göre çalışma yapıyor, ne anlaşılırsa anlaşılsın herkes birine çalışıyor.

Geçmişte Trabzon Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulunan deneyimli bir belediyeci ile konuştuk, belediyeye gitmiş, eski çalışma arkadaşlarından kalanlarla sohbet etmiş, hasret gidermiş.

Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerinin kolay kolay düzene gireceğine olan inancını kaybetmiş, beş yıldan önce bir düzelmenin olacağını da düşünmüyor.

TEK LİSTE PRENSİP KARARI

AK Parti Trabzon teşkilatı, ilçelerde yapılacak teşkilat seçimlerinin 1 kasım tarihi itibarıyla başlayacağını açıkladı ve ilçe seçimleri öncesi delege tespiti yapılacak.

Ancak, yeni delegeler tespit edilse de yeni delegelerle seçime gidilse de değişen bir şey yok, AK Parti ilçe başkanlıkları için yarışmaya müsaade edilmeyecek, aday adayları arasında bir isim belirlenecek, onun başkanlığında tek listeyle seçime gidilecek.

AK Parti’nin kurulcuları arasında yer alan etkin bir isimle bu konuyu konuştuk, partiniz ilçelerdeki yeni teşkilatlanma döneminde neden yarışmayı kaldırıp tek listeyle seçime gidilmesini savunuyor sorusunu sorduk.

Deneyimli isim diyor ki, AK Parti kurulduğu günden beri parti içinde tek listeyle mi seçime gidelim yoksa yarışa müsaade edelim yöntemlerini sürekli tartışmıştır.

Partinin selameti için, yarıştan kaçınma olmuş, tek listeyle seçime gidilmesinde karar kılınmıştır.

Yarışma olunca partide güçler bölünüyor, güçlü ve herkesi kucaklayan yönetimler oluşmuyor, bu da partinin zararına oluyor.

İlçe başkanlığı seçimlerinin tek listeyle yapılması AK Parti’nin genel politikası, Trabzon’da yapılan iki il başkanlığı kongresinde, yarışın olması, partide büyük hasarlara sebebiyet vermişti.

SANAYİ ESNAFINA REVA MI?

Değirmendere’deki Sanayi esnafı kış mevsimiyle birlikte birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalmaktadır.

O zaman da sanayi esnafı olarak bizi düşünen, sorunlarımızı çözen yok diye de sürekli sitem ederler.

Bu kez yetkililerin sanayi esnafını düşündüğünü söyleyelim ve sanayi esnafı hakkında ne düşünüldüğünü da kısaca anlatalım.

Çimento Fabrikası ile Büyük Sanayi Sitesi faaliyet gösterdikleri yerden kaldırılmak isteniyor, bu yeni bir proje de değil.

Çimento fabrikasının kaldırılması zaten devletin satış sözleşmesinde de yazıyor, 2015 yılında mutlaka çimento fabrikasının taşınması lazım.

Büyük sanayi sitesi Değirmendere’den kaldırılsın da nereye taşınacak, daha modern sanayi sitesi kurulması için arazi seçimi yapılmış mıdır, bundan sanayide kimsenin haberi yok.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyük Sanayi Sitesi için yeni yer bulmuş bile.

Değirmendere vadisinde, Hekimoğlu A.Ş.’ye ait fabrikanın bulunduğu mekana yakın taş ocakları, yeni sanayi sitesi için Ankara’ya teklif bile edilmiş.

Sanayi esnafına da sormak lazım, Değirmendere vadisindeki taş ocaklarının yeri yeni sanayi sitesi için uygun mu?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar