Anahtar Deliği Erdoğan Bayraktar yeniden aday. 4.3.2015

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, Trabzon AK Parti Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı merak konusu.

Anahtar Deliği  Erdoğan Bayraktar yeniden aday. 4.3.2015

ERDOĞAN BAYRAKTAR YENİDEN ADAY

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, Trabzon AK Parti Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı merak konusu.

Bayraktar’la birlikte bakanlık koltuklarından olan Zafer Ç ağlayan ile Muammer Güler aday olmayacaklarını açıklayarak, adaylık için yeniden başvuruda bulunmazken, Erdoğan Bayraktar milletvekili adaylığı için müracaat eden isimler arasında yerini aldı.

Bakanlığı döneminde Trabzon’da önemli projelere imza atarak gönüllerde yer eden Bayraktar’ın yeniden aday olmasını isteyenlerin oranı da bir hayli yüksek.

Adan gösterilmesi halinde Trabzon’dan mı yoksa İstanbul’dan mı aday gösterileceği kesinlik kazanmayan Bayraktar’ın siyasi akıbetini büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan belirleyecek.

CHP MYK’SI TRABZON İÇİN TOPLANIYOR

CHP Merkez Yürütme Kurulu bugün yapacağı toplantıda Trabzon’da milletvekili aday listesinin belirlenmesi için son kararını verecek.

Daha önce Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan önseçim kararı Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun girişimleri ile Parti Meclisi’nde değişti ve Canalioğlu PM’den kendisini kurtaracak kontenjan kararı çıkarttı.

Bunun üzerine harekete geçen CHP Trabzon örgütleri Ankara’ya çıkarma yaptı, partinin üst düzey yöneticileriyle görüşme yaparak, Trabzon için MYK’da daha önce alınan önseçim kararının uygulanmasının yapılmasını istediler.

Bugün genel merkezde Trabzon dosyası yeniden ele alınıyor, yerel teşkilatlar tüm umutlarını bugün MYK toplantısından çıkacak karara çevrilmiş durumda.

ADAY ADAYLARI ARASINDA SANAYİCİ NEDEN YOK?

İktidar partisi milletvekili aday adayları arasında sanayici kökenli bir milletvekili aday adayının bulunmaması, Trabzon iş dünyasında sorgulanıyor.

Görüştüğümüz etkili bir işadamı, AK Parti aday adaylarının siyasetçi ve bürokrat ağırlıklı olduğunu, Trabzon’da patlama yapması beklenen sanayici kesimini temsilen aday adayının bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu savundu.

Ticaret ve esnaf kenti olarak bilinen Trabzon’da milletvekili aday adayları arasında ticaretin içinden gelen isimlerin neredeyse olmayışı kamuoyunda büyük bir eksiklik olarak değerlendirilirken, Ticaretin içinden gelen isim olarak MÜSİAD eski başkanı Hanifi Mahitapolu’nun aday adayı olmasına rağmen kendisine adaylık şansı tanınmaması handikap olarak görülüyor.

MHP’DE ÖRS SESLERİ

MHP’nin genel seçimden sonra yapacağı kurultayda, Devlet Bahçeli genel başkan olarak göreve devam edeceği kesinleşirken, genel sekreterlik görevine de büyük bir ihtimalle Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın geleceği konuşulmaya başlandı.

Önümüzdeki kurultayda genel sekreterlik görevine getirilmesi beklenen Koray Aydın’ın 7 Haziran genel seçiminde Trabzon’un dışında Büyükşehirlerden birinden vekil adayı gösterileceği ondan boşalacak Trabzon birinci sıra milletvekili adaylığına da Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Hüseyin Örs’ün getirileceği söyleniyor.

MHP’de kısa sürede yıldızı parlayan Örs’ün birinci sıra milletvekili adayı olarak Trabzon’da geniş bir kesime hitap edeceği, batı ilçelerinden olan bir başka aday adayı Yavuz Aydın’ın listenin ikinci sırasına yerleştirilmesi halinde ise Trabzon’da iki milletvekilini zorlayacakları iddia ediliyor.

BORDO MAVİLİ CAMİA YARGITAY KARARINI BEKLİYOR

Mayıs 2013’te yapılan Trabzonspor’un seçimli olağanüstü genel kurulu mahkemeye taşındı, ardından da Yargıtay’a gitti.

Dün Yargıtay’da bu davanın duruşması vardı.

Mahkeme kararı açıklanmadı.

Muhtemelen bir-iki hafta içinde Yargıtay kararını açıklayacak.

Davanın sonucuna göre Trabzonspor yönetiminin miadı da belli olacak.

Yargıtay kararı olağanüstü bir genel kurulu zorunlu kılarsa, Başkan Haciosmanoğlu ve yönetiminin süresi sona ermiş olacak.

Çünkü, Haciosmanoğlu yönetiminin önümüzdeki süreçte yapılacak olağan veya olağanüstü kongrelerde yeniden aday olması mümkün değil, aday olsalar da bordo mavili camianın Hacıosmanoğlu macerası gibi yeni bir maceraya geçit vermesi imkansız görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler