Anahtar Deliği - MHP'de ki Eski Tüfekler. 31.1.2015

Trabzon MHP’de milletvekili adayı olarak Koray Aydın’ın dışında, daha çok yeni isimler konuşuluyor.

Anahtar Deliği - MHP'de ki Eski Tüfekler. 31.1.2015

MHP’DE ESKİ TÜFEKLER

Trabzon MHP’de milletvekili adayı olarak Koray Aydın’ın dışında, daha çok yeni isimler konuşuluyor.

Eskilerin ne yapacağını merak edip soran eden yok.

Umut hastanelerinin sahiplerinden Yavuz Aydın, Büyükşehir adayı Hüseyin Örs, Ortahisar adayı Osman Abanoz isimleri milletvekili sıralamasının üst kısmına yerleştirilirken, MHP’nin yıllardan beri yükünü çeken KTÜ’den Devlet Toskay, Dr. Ahmet Ömeroğlu’nun yanı sıra, 2009 yerel seçiminde partinin Trabzon Belediye başkan adayı olan Mustafa Yılmaz Odabaş’ın haziran seçimleri için niyetini soran eden yok.

Kendisiyle karşılaşmamızda Odabaş’a direk 7 haziran genel seçiminde milletvekili aday adayı niyetiniz var mı sorduğumuzda, lafı hiç evirip çevirmeden net yanıt verdi:

Evet milletvekili aday adayı olacağım, partimize bu zamana kadar hizmet ettik, görevden kaçmamız beklenemez dedi.

Ahmet Ömeroğlu ile Mustafa Yılmaz Odabaş, ikisi de Of’lu ve çok yakın da akrabadırlar.

Biri diğerinin lehine feragat edecektir.

Milletvekili adaylığı noktasında Odabaş daha kararlı, MHP içinde ciddi bir rakiptir.

MERHUM CUMUR’UN VELİAHTI ÖZKURT MU?

Merhum milletvekili Mustafa Cumur’u Akçaabat arıyor.

Cumur’un boşluğunu dolduracak yeni bir vekil bulup çıkarmak için, Trabzon’un en çok seçmeni olan ilçenin iktidar partisi mensupları arayışlarını sürdürüyorlar.

Dün bu sütunlarda, Akçaabatlı bir grup AK Partili siyasetçinin, ilçeyi temsil edecek milletvekili aday adayları arasında bu dönem için eski il başkanı Adnan Günnar ile DSİ Konya İl Müdürü Mustafa Uzun’dan birinin gönüllerinden geçtiğini ifade etmiştik.

AK Parti’de her zaman aranan isimlerden biri olan ve il başkanlığı seçimiyle birlikte aktif yöneticiliğe ara veren, Aydın Özkurt’u, çokları merhum Mustafa Cumur’a benzetiyor, Cumur’un boşluğunu doldurursa Özkurt doldurur diyorlar, önümüzdeki genel seçimde milletvekili aday adayı olmasını istiyorlar ama kendisi bu tekliflere şimdilik kaydıyla sıcak bakmıyor.

Aydın Özkurt’un hedefi 2019 seçimleri.

2019’da yapılacak yerel ve genel seçimde dönemin şartlarına göre, işin ucundan tutmaya kararlı.

Şartlar o zaman ne getirir, vekil adaylığı mı olur Akçaabat Belediye başkan adaylığı mı, Özkurt 2019’a doğru hamlesini yapacak.

NEDEN CUMUR VE NEDEN A. METİN GENÇ?

AK Parti iktidara geldikten sonra bu partide siyaset yapan, partiyi temsil eden siyasetçilerin Trabzon’daki sivil toplum örgütleriyle ilişkileri kişiye göre değişkenlik gösteriyor.

İktidar partisinde görev yapan siyasetçilerin bazıları sivil toplum örgütlerini kucaklamaya çalışırken, bazılarının ise STÖ’leri yok saydığı ortaya çıkıyor.

Bizim iddiamız değil.

Trabzon’un en önemli STÖ başkanlarının beyanı bu şekildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, kendilerine en yakın duran iktidar partisi milletvekili olarak merhum Mustafa Cumur’u gösterip, hayırla yad etmeye devam ederken, il başkanları arasında da Ahmet Metin Genç ve dönemini gösteriyor.

Kara diyor ki, Ahmet Metin Genç, il başkanı olduğu dönem, esnafımızın genel bir sorunu olduğunda milletvekili bile aramazdık, Genç tüm sorunlarımıza çözüm için seferber olurdu.

Üç-beş yıl aralıksız AK Parti il başkanlığı yaptıkları halde, Esnaf Odası’nın kapısını açmayan iktidar partisi siyasetçileri de bu şehir gördü.

VEKİLLER ŞEHRİN SORUNLARINDAN KAÇTI

Cuma günü Trabzon ticaret ve Sanayi Odası’nda şehrimizin bugünü ve geleceğiyle ilgili önemli bir toplantı yapıldı.

Kısa bir izin alarak Türkiye turuna çıkan Vali Abdil Celil Öz bu toplantıya katılamadı.

Şehrin tüm sorunlarının ele alındığı önemli bir toplantıda, valilik makamının Vali Yardımcısı tarafından temsil edilmesi, daha doğrusu valinin olmayışı önemli bir eksiklik, mazeret kabul etmez.

Milletvekillerinden hiç birinin bu toplantıya ilgi göstermemesi nasıl izah edilebilir, mazereti olabilir mi?

Önümüzde bir genel seçim var, mevcut milletvekilleri yeniden aday olmak için belli ki, birilerinin yolunu gözledikleri için mevzilerinden çıkarak, kendi şehrinin sorunlarıyla yüzleşmeye yanaşmıyorlar, şehrin sorunlarının ele alındığı toplantıyı angarya görmüşler.

Toplantıya katılanlar bu şehrin sorunlarından kaçmıyor da, bu şehrin insanları tarafından seçilenler, gerçeklerle yüzleşmekten neden korkuyorlar.

Yoksa Trabzon’un sorunları milletvekillerimizi enterese etmiyor mu?

Sorunlara çözüm bulamıyorsunuz, hiç değilse tartışılmasından kaçmayın.

BİRAZ DA GÜLELİM!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda şehrin sorunlarının ele alındığı toplantıya katılan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, toplantıyı baştan sona dinlediği gibi tüm sorunları not etmiş.

Başkan’ın şehrin sorunlarına bu ilgisi neden?

Toplantı sonrası katılımcıları teker teker öpüp uğurladığına göre, Hacıosmanoğlu vekil adaylığına mı hazırlanıyor diye düşünenler olmadı değil.

Asıl ilginç olan Başkan’ın toplantıya ve katılımcıları ilgisi değil.

Toplantı bittikten sonra Haciosmanoğlu’na yaklaşan basın mesleğinden bir arkadaşımız Başkan’a aynen şöyle der:

Başkanım buradan gazeteye gidiyorum, bana vereceğin bir şey var mı?

Haciosmanoğlu’nun yanıtı kısa ve net olmuş:

Cebimde 10 lira para var!

Meslektaşımız istifini bozmadan Başkana, transferle ilgili son gelişmeleri almak istemiştim diyince, gerçek ortaya çıkmış.

Hacıosmanoğlu, meslektaşımızın niyetini anlayabilmiş ama bilgi de vermemiş.

Transfer döneminde kulübün kasası gibi meğer Başkan’ın cebi de kurumuş!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler