Anahtar Deliği - CHP köşeye sıkıştırıyor. 30.4.2015

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emekli maaşlarıyla asgari ücrete zam çıkışı, AK Parti’yi köşeye sıkıştırdı.

Anahtar Deliği - CHP köşeye sıkıştırıyor. 30.4.2015

CHP KÖŞEYE SIKIŞTIRIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emekli maaşlarıyla asgari ücrete zam çıkışı, AK Parti’yi köşeye sıkıştırdı.

Onlar da emekli maaşlarına kısmı zammı gündeme getirdiler ama CHP’nin ısrarı karşısında etkili olamadılar.

Samimi bir AK Partili yönetici aynen şunları söyledi: “Doğruyu söylemek gerekirse, asgari ücret ile emekli maaşları düşük kaldı, dış borç çok yükseldi” dedi.

CHP ilk kez pozitif muhalefet yapıyor ve iktidarı köşeye sıkıştırıyor.

Pozitif muhalefet belki CHP’yi iktidara taşımaya yetmez ama iktidara da aynaya bakma ve kendisine çeki düzen vermesini gerekli kılar.

AŞIK NEREYE ADAY?

AK Parti’den milletvekilliğine soyunan ve Trabzon’dan aday adayı olmasına rağmen sıralamaya giremeyen deneyimli siyasetçi Eyüp Aşık, kendisine laf atanlara, AK Partililiği aday adaylığıyla sınırlı olmadığını gerekirse gelip seçim çalışmalarına katılacağını söyledi.

Eyüp Aşık bu saatten sonra gelip seçim çalışması yapar mı yapmaz mı orasını bilemeyiz. Ancak, bundan sonra Trabzon’da yapılacak demokratik yarışlarda Aşık’da kendisine daha bir güvenli şekilde bu yarışlara gireceğini, gerekirse Trabzonspor Kulüp Başkan adaylığına soyunacağını anlamak güç değil. Aday adayı olarak kendisini gösterdi, bundan böyle kendi sıkletinde Trabzon’la ilgili gelişmelerde daha aktif olur.

SOYLU KORUMAYA ALDI

Üniversite döneminde başlayan ev arkadaşlığı şimdi seçim işbirliğine döndü. Kimden mi bahsediyoruz.

AK Parti Trabzon birinci sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu ile aday adayı Mazhar Yıldırımhan üniversiteyi KTÜ’de aynı dönem okudular, aynı evde kaldılar. Mazhar Yıldırımhan yaşça büyük olduğu için evin kıdemlisi idi Süleyman Soylu kendisine abi diyordu. Siyasette Soylu belli süreçleri geçmesine rağmen Yıldırımhan’a yine ağabey diyor. Ancak siyasette daha önde olduğu için şimdi de Soylu Yıldırımhan’ı korumaya aldı. Ona sahip çıkmaya devam edecek.

AVANTAJ YOMRA’DA

Seçimin en şanslı ilçesi kuşkusuz Yomra. İki milletvekili adayı var, ikisinin seçilmesi garanti.

İkisi de muhalefet partilerinin birinci sırasındaki isimler. MHP’den Koray Aydın, CHP’den Haluk Pekşen. AK Partili Yırma Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun kendi partisi milletvekili adayları arasında favori ismi de Süleyman Soylu. İkisi de aynı partiden AK Parti’ye geçtiler, bir anlamda Soylu Yomra’nın adayı gibi oldu. Sağıroğlu ve ilçesi her koşulda avantajlı. İktidardın en güçlü adayının sağ kolu ve muhalefet partisi milletvekillerinin hemşerisi olmak elbette ki büyük avantaj sağlar.

CHP HUZURA ÇIKTI

Milletvekili adaylarını önseçimle belirleyen CHP Trabzon’da dün akşam 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nu partililerle doldurarak seçim programını açıkladığı gibi milletvekili adaylarını vatandaşa tanıtma imkanı buldu.

Tabir yerindeyse yedisinden yetmişine kadar her kesimden CHP’linin katıldığı tanıtım töreni beklenenin üzerinde ilgi görürken, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi uzun zamandan beri ilk kez Trabzon’a gelerek partisinin bir etkinliğine katıldı. Belki de partisinin bir etkinliği için Hamzaçebi ilk kez bir davet almış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler