Anahtar Deliği 30.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 30.10.2020

TRABZON’DA AK PARTİ KULİSLERİNE DALDIK

AK Parti Trabzon’da ertelenen bir kongre var. Bu kongre Çarşıbaşı kongresi. Acaba ne olacak? Atamayla Of’taki gibi bir gelişme olabilir. Kulağımıza gelen son bilgi  AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Çarşıbaşılı Numan Yardım’ın atanacak isim arasında olduğu yönünde. İlçe Başkanı Hakan Kocaman üzerinde karar kılınmasına rağmen vazgeçilip kongre ertelenmişti. Şimdi Numan Yardım ismi geçiyor. Bakalım ne olacak? Mehmet Demir kararlılığını sürdürüyor. Eğer kongre olursa kesinlikle aday olacak. Yakında bir açıklama yapılır. Yinede Hakan Kocaman bir adım öndedir diyelim şimdilik.
8 Kasım tarihinde Ortahisar kongresi gerçekleşecek. Ortahisar’da da henüz net birşey yok. Bazı adaylar tamamen sessizliğe büründü.

AK Parti Trabzon İl Kongresi öncesi ise bir kaç isim adaylığını açıkladı lakin Haydar Revi ismi üzerinde genel merkezin kararı var ve bu değişmedi.
 

İLGİNÇ BİR ŞEKİLDE OLAYI TAKİP EDİYORUZ

Trabzon’da nur topu gibi bir polemik konusu dünyaya geldi.
Öyle böyle değil durup dururken!
Anlamadık nasıl bu kadar hızlı gelişti..
Şimdi bir taraf Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlık konutu olmalı yani evi olmalı diyor. Misafirlerin de ağırlanacağı Trabzon’u temsil eden.. 
Diğer taraf asla böyle bir şeye ihtiyaç yok israf diyor. 
Medyada tartışılan bu konuya Başkan Murat Zorluoğlu, “Gündemimde şu an konut yok” diyor.
Anlamadık asıl işi yapan yok diyor ama varmışçasına tartışma yapılıyor.
İlginç bir şekilde bu olayı takip ediyoruz.


MUSTAFA BIYIK KÜLLİYEYE ÇIKTI KIYAMET KOPTU

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ankara’da Külliye’yi ziyaret etti kıyamet koptu. Trabzon’da nereye otursak o konuşuluyor. Millet ittifakının İYİ Partili Belediye Başkanı olan Mustafa Bıyık için bu söylem her dönem oluyor. AMa bu defa çok güçlü bir şekilde söyleniyor. İki nedenden dolayı bu yapılıyor.
Birinci neden Avrasya krizinde AK Partili Milletvekili Salih Cora’yı hakem olarak seçmesi. İkinci neden Hemen ardından Ankara’da Külliye’ye çıkması.
O bu konuda “Olmaz” diyor ama yakında gelişmeleri görürüz. Sanki bize de öyle geldi. Görüntü böyle yani. Millet ittifakı ortakları arasında bir dahaki yerel seçimde büyükşehir belediye başkanı Mustafa Bıyık olarak dillendiriliyordu. Bunu da not edelim ve takipte kalalım.


YARIŞ DA OLMAZ ERTELEME DE OLMAZ!

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun ismi hem il kongresi kulislerinde hem Ortahisar kulislerinde geçirdi. Ama o sessizliğini hep muhafaza etti. Bizde dedikki bu sessizlikte bir gariplik var bu sessizlikte bir tuhaflık var. Bir telefon açıp soralım. Hasan Dilekoğlu ne diyor.

Hiç kıvırmadı!
Hiç bazıları gibi şeklden şekile girmeden iki soru sorduk ikisine de net, duru cevap verdi.
Birinci sorumuz Ortahisar Kongresi’nde aday mısınız?

“Hayır aday değilim” dedi.

Peki gönlünüzdeki aday kimdir?
Gönlünüzde yatan aslan?

Şöyle cevap verdi; 
“İsmi geçenlerin hepsi bu işi yapabilecek kabiliyettedir ama benim gönlüm Halil İbrahim’in (Halil Ibrahim Demirtaş) olmasından yanadır.
Çünkü uzun yılladır tanırım. Partide gençlik kollarından bugüne kadar görev alınacak her kademe görev almıştır. Benim de il yöneticisi arkadaşımdır beraber çalıştık. Bir yöneticiden ziyade bir kardeşim gibi sevdiğim birisidir.”

Hasan Dilekoğlu arkadaşı için pozitif ayrımcılık yapıyor bu da çok normaldir.

Devamında Ortahisar Kongresi ertelenir mi? diye sorduk.

“Yarış olmaz erteleme de olmaz.” 

Çok net konuştu!
 

TRABZONSPOR’DA KOPUKLUK TEHLİKELİ BOYUTA ULAŞTI

 Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun son günlerde Trabzon’da trendi düşüyor. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’in hemen yanı başındayken bile onu eleştirmesi ilginç bulunmuştu. ALınan kararlar sorgulanırken Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Trabzon’daki muhalifleri ile de Sürmen’in buluşması, aynı kareye girmesi de bu gelişmelerden bir tanesi olarak kayda girdi.
Az çok analiz kabiliyeti olan biri Divan Başkanlığının da Ahmet Ağaoğlu’na karşı bir kaç hamlesini sezer.
Divan Başkanı Ali Sürmen’e sorsak,” Biz uyarılarımızı yapıyoruz” der üstü kapalı geçer. Ama bizce Başkan ile kurullar arasında da kopukluk başlamış gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler