Anahtar Deliği- Sadi hocam taşlar sana atılıyor!. 29.11.2014

Trabzonspor'un izini sürüyor. Beş yıldızlı otel ihaleye çıkıyor. BİK'in başındaki Trabzonlu.

Anahtar Deliği- Sadi hocam taşlar sana atılıyor!. 29.11.2014

SADİ HOCAM TAŞLAR SANA ATILIYOR!

Trabzonspor’un efsane kadrosunun beyefendi futbolcularından biri gazeteci bir meslektaşımıza dert yanmış, bordo mavili takımın altyapısını bitirdiler, altyapıdan kaç yıldır futbolcu yetişmiyor, yetişenler de bu takımın şanına yakışır, takımı şampiyonluğa koşturacak kadroda yer alacak kapasitede değiller diye.

Bu efsanenin anlatmak istediği basının altyapı meselesine el atmasını istemekten başka bir şey değil.

Aslında bu gerçek efsane isim kendisi meselenin özüne inse, halı hazırda altyapının başında olan Sadi Tekelioğlu ile konuşsa, belki de basının sorumluluk alıp altyapıyı eşelemesinden daha etkili olacak, Tekelioğlu altyapı gerçeğini belki de kendisine çok net anlatacaktır.

Ne olursa olsun, bize anlatıldığı için sessiz kalamazdık, en azından burada altyapı sorununa kısa da olsa değinerek sağır kulaklara ses verelim istedik.

Sevgili Sadi Hocam, altyapı kuruyan ağaç gibi oldu artık meyve vermiyor diyor herkes ve meyve vermeyen ağaç taşlanır misali sorumlu olduğunuz kulvarı sorgulamayan kalmadı.

Siz ne dersiniz, altyapıya önem vermeyen orada görev yapan hocalar mı yoksa yönetimler mi?

Trabzon futbolu sahiden bitti mi?

TRABZONSPOR’UN İZİNİ SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Bayraktar’ın ismi 17 Aralık’ta hükümete yönelik operasyonun ardından duyulmuştu.

Abdullah Bayraktar gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Ardından da mahkemede yargılandı ve aklandı.

Oğul Bayraktar dün Trabzon’daydı ve Zorlu Grand Hotel’de dostlarıyla buluştu, önemli görüşmeler yaptı.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu ile çok iyi bir dost olan Bayraktar’ın Trabzon’a gelişinin nedeni önceki akşam Ani Aker’de oynanan Trabzonspor Kharkiv karşılaşması oldu.

Karşılaşmayı izledikten sonra Trabzon’dan ayrılmayan Abdullah Bayraktar, dün gün boyu şehirde yapmış olduğu görüşmeler siyasi nabız mı tutuyor söylentilerine yol açtı.

BEŞ YILDIZLI OTEL İHALEYE ÇIKIYOR

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi yönetimi Kaşüstü’ndeki yerleşkede beş yıldızlı bir otel yapımı için düğmeye basmıştı.

Yap işlet devret modeliyle yapılacak otel için bir işadamıyla gerekli anlaşma da sağlanmıştı.

Oteli yapıp işletecek olan işadamı Dünya Ticaret Merkezi yönetimine, sözleşmede bulunmayan dayatmalar yapmaya kalkınca DTM yönetimi yeni bir arayışa girdi.

Beş yıldızlı otel yapımından vazgeçilmiş değil.

Otel ihalesinin önümüzdeki Aralık ayında ihaleye çıkarılması için DTM yönetimi gerekli hazırlıkları yapmış.

Otel yapımına talip olan işadamları yaklaşık yirmi gün sonra yapılacak ihaleye girecekler, en uygun teklifi veren taraf beş yıldızlı otel yapım ihalesini alacak.

DTM arazisi içinde beş yıldızlı otel yapım sözleşmesi yap işlet devret modeline uygun olarak ihaleye çıkacak ve ihaleyi alan firma 49 yıl oteli işlettikten sonra DTM’ye devredecek, sözleşme bu şekilde.

BİK’İN BAŞINDAKİ TRABZONLU

Aktif gazeteciliğe TAKA gazetesinde başlayan ve yapmış olduğu başarılı çalışmalar sayesinde bu gazetenin Yazı işleri Müdürlüğü görevine getirilen Muharrem Mermertaş, genç yaşına rağmen bu görevin üstesinden gelmesini bildi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü hemşerimiz Mehmet Atalay’ın da başarılı çalışmalarıyla dikkatini çeken iletişim fakültesi mezunu olan Mermertaş, Atalay’ın teklifini geri çevirmedi, Atalay’a inandı ve güvendi.

Müdür olarak Kocaeli Basın İlan Kurumu’nun başına getirildi, burada kendisini sevdiren ve kurumunda kabul gören Mermertaş, yaklaşık dört yıl Kocaeli Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Trabzon BİK’in başına müdür olarak atandı.

Özellikle kamuda sorumluluk üstlenmiş insanların kendi memleketinde görev yapmaları zordur.

Ancak, BİK Trabzon Müdürü Mermertaş, memleketinde görev yapıyor olmasından son derece mutlu.

Trabzon’da görev yapıp, kendi şehrinde yayın yapan gazetelere hizmet vermenin hazzını yaşıyor.

Gazetecilik mesleğine adım attığı günden beri kendisini tanıyanlar tarafından çok sevilen ve görev anlayışı takdir edilen Mermertaş’a biz de başarılar diliyoruz.

OF CEPHESİ EL KOYDU

Karadeniz Kulüp’te merhum Ali Osman Ulusoy’un ardından kazan kaynamaya başlamıştı.

Ulusoy’un yerine kim başkan olacak tartışmaları, merhumun defnedilmesinin ardından hemen gündeme gelmiş, yönetim kurulu gereğini yapmak için toplantı üstüne toplantı yapmasına rağmen, bir türlü aralarından başkan seçememişti.

Olağanüstü kongre kararının ardından yapılan seçim sonucu da ulusoy’un koltuğuna oturacak ismi belirlemeye yetmemişti.

Hikmet Onur’un listesi kazanmıştı ama Onur’un dışında başka bir isim, haziran’da yapılacak normal bir genel kurula kadar başkanlık görevini üstlenmesini savunanlar vardı.

Ve bu isim Orhan Özgür olarak kararlaştırılmak üzere iken Hikmet Onur ağırlığını koydu ve kendisinin başkanlık koltuğuna oturtulması için yönetimi ikna etti.

Karadeniz Kulüp’ün yeni başkanı Hikmet Onur oldu.

Merhum Of’lu Ulusoy’un yerine yakını olan Of’lu Hikmet Onur kulüpte yeni patron.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar