Anahtar Deliği 29.05.2018

Anahtar deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 29.05.2018

Anahtar Deliği 29.05.2018

ÖZGÜR ÖZEL BÖLGEDEYDİ ONLAR NEREDEYDİ? 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bölgemizdeydi. Artvin’de milletvekili tanıtım töreni programına katıldı. Büyük ilgi gören Özel’i Trabzon’da karşılayan çok yakın dostu meslektaşı eczacı Tekin Çağlar ile Mehmet Ongan oldu. Önce onlar Trabzon havalimanından aldılar, sonra Artvin’e getirdiler. Burada birlikte tanıtım programına katıldılar. Artvin Belediye Başkanı ve diğer Artvin’in CHPli kurmayları Özgür Özel’e ilgileri görülmeye değerdi. Artvin’in meşhur Atatepe’sini de ziyaret eden Özgür Özel’in yanında CHP Trabzon İl Başkanlığından birinin olmaması şaşkınlıkla karşılandı. Artvin’den sonra Trabzon havalimanına geçen Özgür Özel, ardından Ankara’ya döndü. Bu dönüşte de İl Başkanlığından kimse görülmedi. Basın mensupları Özgür Özel’in Trabzon’da dönüş yolunda hiç olmazsa karşılanıp basın toplantısı organizasyonu yapılabileceği düşüncesini taşısa da böyle birşey olmadı. Hemde seçim arefesinde İl Başkanı Güzide Uzun’ın böyle bir fırsatı kaçırması şaşkınlıkla karşılandı. Hatta iyi de olurdu. Artvin’de CHP’nin tanıtım töreni varken böyle birşeyin akla gelmemesi siyasi fırsatı kaçırma anlamına geliyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE SAĞLIKSIZ İŞLER

Kısa bir süre görevde kalan Prof.Dr. Mustafa Yılmaz’ın gizemli istifasıyla gündeme gelen Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, tabiri yerindeyse alengirli işlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak çalışan ve Yılmaz’ın istifaya zorlanmasında siyasilerle aracılık ederek perde arkasında etkin rol oynayan Ak Parti İl Başkanlığında üst düzey bir yöneticinin eşi, idari kadrolara atama ve görevlendirmeler konusunda yetkili kişilere talimatlar yağdırıyormuş. Müdürlükte huzursuzluklara neden olan bu tür emrivaki talepler de yönetim içinde çatlak seslerin çıkmasına neden oluyormuş. Özellikle 13 kamu hastanesinin sevk ve idaresi üzerinde siyaset kullanılarak yapılmak istenen mobbingg uygulamalar, Sağlık Müdürlüğü görevini vekaleten sürdüren Dr. Kemal Süleyman’ı istifanın eşiğine getirmiş. En önemlisi Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünde olup bitenler hem siyaset, hem de ilgili bakanlığın yakın takibinde olup, yapılacak müdahale takvimi seçim sonrasıymış. Liyakatin sorgulanır hale gelmesinde  sağlık alanında yaşananlar üzücü. Trabzon’da Şehir Hastanesi kurulma aşamasındayken böyle sağlıkta sağlıksız işlerin yaşanmasını doğru bulmuyoruz! Üst düzey yetkilinin eşi sağlık il müdürlüğünde memur olduğu söylenenler arasında. Bir türlü son dönemlerde sağlık il müdürlüğü düzgün çalışır pozisyona gelmedi getirilmedi. 

TRABZON’DA VEKİL ADAYLARININ PROFİLİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı milletvekili adayları için hazırladığı program çerçevesinde ziyaretlerini sürdürüyorlar. İftar programı, gündüz programları ve bir de sahur programları var. Milletvekili adayları kentin batı ve doğu taraflarında belirli saat ve aralıklarla sürdürüyorlar. Salih Cora düz takım elbise gündüz programında gece da daha rahat kravatını çıkarıyor. Muhammet Balta, Vehbi Koç, Adnan Günnar, Selçuk Çebi de takım elbise onlarda bazen kravatlı bazen kravatsız. Lakin takım elbiseden vazgeçmiyorlar. Sahur programlarında da aynı. Sahur programlarının son kısmında Salih Cora Boztepe idi. Boztepe’de neredeyse 100 kişiyle bir sohbet gerçekleştirdi. İYİ Parti’de Hüseyin Örs genelde beyaz gömlekle sahaya inmeyi seviyor. Ceketini yürürken çıkarmıyor lakin kahvehanelerde oturduğunda ceketini çıkarıp beyaz gömlekle konuşmasını yapıyor. Örs önce vekil adayı arkadaşlarını tanıtıyor. Onları tanıtmadan konuşmasına başlamıyor. CHP’De Ahmet Kaya da benzer şekilde programlarını sürdürüyor. Programlarına il yöneticilerinden görevlendirilen yöneticiler katılıyorlar. Vekil adaları farklı tarzlar geliştirmekten kaçınıyor. Fazla göze batmadan düz bir lisanla ne yapmak istediklerini neden aday olduklarını anlatıyorlar. Seçime az zaman kala farklılıklar da görebiliriz. 
 
TRABZON’DA KADIN YARIŞI NE DURUMDA?

24 Haziran öncesi listelerde bazı isimler dikkat çekiyor.  Trabzon’da listelerin kadın adayları peki ne yapıyor? Neler yapıyorlar?  İYİ Parti’nin kadın adayı Tuğba Bayraktar Aydın ve AK Parti’nin kadın adayı Bahar Ayvazoğlu, sosyal medyada daha etkinler. 
CHP’nin kadın adayı Sunay Kurtoğlu ise çok önem vermiyor gibi duruyor. Parti programları kapsamında sahaya en geç inen isim yine Sunay Kurtoğlu oldu. O da diğerlerinin hızına yetişmek için sıkı bir parti programına girdi. CHP istifa krizi yaşadığında onun kabahati bu konuda yok. İl Başkanlığı bu konuda yetersiz kaldı. Diğer taraftan 3 kadın adayından sadece Bahar Ayvazoğlu’nun başı kapalı. Ne var bunda canım? diyebilirsiniz. Sadece dikkat çeken ayrıntılardan bir tanesi. Sunay Kurtoğlu listede en avantajsız yerde. Diğerlerine göre tabi. Bahar Ayvazoğlu ve Tuğba Bayraktar 3. Sırada Sunay Kurtoğlu ise 4. sırada. Yani çok sıkı çalışması ve sandığın genel yeri çok etkileyecek. Burda en rahat olan iktidar partisinden Bahar Ayvazoğlu. O da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
3 kadın aday Trabzon gündeminde seçim süresince düşmeyecek. Burası kesin!

NE OLDU ŞİMDİ?

Rize Hikmet Karaman’a büyük tepki veriyor. Haklılar da.. 3 yılda Rizespor Kulübü’nden 3 milyon 496 milyon dolar alan Karaman, kulübün zor anında icra takibi başlattı. Niye? Çünkü 225 bin dolar alacağı nedeniyle.. Profesyoneldir tabiki sözleşme şartlarındaki hakkını alacak lafımız yok! Ama her takımı başarısız olduğunda hatırlayıp Trabzonspor’a saldıran Rizeliyim ben diyen Karaman’ın bu hareketi ne kadar samimi olduğunu varın siz düşünün artık!
Rize’de Karaman için bir çalışma başlatılacak yakın zamanda. Aldığımız bilgiye göre Çaykur Rizespor delegelerinden Hüseyin Bıçakçı, başkan ve yönetimden Hikmet Karaman’ın bir daha Rizespor’a gelmemesi için yönetim kurulu kararı alınması ve Karaman döneminin incelenmesini istedi. Bir daha Rize’de çalışmaması için de genel kurul kararı alınmasını istedi.

Şimdi aklımıza Trabzonspor’un Rize’ye birinci lige çıkması için hibe edercesine iki 1461 oyuncusunu vermesi geldi.

Şimdi Karaman mı daha yararlı oldu Trabzonspor mu Rize’ye.

Hadi siz karar verin.

 O REKTÖR KOLTUĞUNA KİM OTURACAK?

Yükseköğretim Kurulundan, (YÖK) aralarında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın da bulunduğu 16 üniversite için rektör ataması yapılacağı bildirildi. 

YÖK tarafından yayımlanan, "rektör adaylığı başvuru ilanı"nda, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi' ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri''ne rektör ataması yapılacağı belirtildi.

Bugün başlayan başvuruların 6 Haziran Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar devam edeceği bildirilen açıklamada, rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda aranacak şartlar şöyle sıralandı:

"Profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olmak, Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre, devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmamak, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak. Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir."

Sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecek adaylar, bizzat yapabilecekleri başvurularını posta veya elektronik postayla gerçekleştirebilecek.

Trabzon Üniversitesi için Orhan Aydın ve İbrahim Özen’in adı geçiyor. Bir de Ankara’dan bir ismin oldu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar